Seger i Vasastafetten förra helgen Alliansloppet nästa

Förra helgen blev det en till seger i Vasastafetten för min del. Jag sprang sträcka 9 ifrån Hökberg till Eldris. 10.1 ganska så lättsprunga kilometrar. Kändes rätt bra i kroppen men har inte riktigt kvar det lite mer spänstiga steget som jag haft tidigare. Men det räckte till att vinna sträckan och dra ifrån ytterliggare villket gjort att Jocke på sista sträckan fick gå ut i en komfortabel ledning. Alltid ett trevligt arrangemang och en seger är alltid roligt :).

Just nu befinner jag mig i Vänersborg för att köra Alliansloppet imorgon. Vi har ett litet läger här tillsammans med klubben. Efter många avhopp blev vi 6st som åkte ner. Vi har hittils haft det grymt här nere med några fina pass, go-cart och god mat. Ikväll blir det lite uppladdning inför morgondagen med bowling. Jag har inga förhoppningar om morgondagen. Men det är ju alltid roligt om det går bra :).


Läger i Sälen och Cykelvasan

Igår avslutade jag lägret med klubben i Sälen med Cykelvasan. Har haft lite känningar i knät under veckan vilket har gjort att jag helt låtit bli löpningen och istället åkt mer rullskidor och cykel. Kände mig sliten i framförallt överkroppen under slutet av lägret men överlag gick träningen ok där uppe och för tillfället känner jag inget i knät.

Cykelvasan gick också helt ok. Gick fruktansvärt fort i starten och täten såg jag aldrig till. Kom i en grupp som jag tyckte höll bra fart men tyvärr så sprack den gruppen upp ner emot Tennäng och jag låg för långt bak för att haka på den främre delen av gruppen. Sen var det ingen som riktigt ville hålla farten så vi kom aldrig ikapp igen. Efter det var det bara att hänga med gruppen man låg i och jag rullade i mål på 2.56.10 Det räckte till en 59:e plats som jag är nöjd med med tanke på att jag har två lägerveckor i kroppen. Kände mig förvånansvärt pigg hela loppet. Hade små svackor enbart på de partier som var tungcyklade.

Nu ska jag ta en lite lugnare vecka och låta kroppen återhämta sig riktigt.

Läger i Bruksvallarna avslutat

Jag är verkligen dålig på att uppdatera vad som händer nu över sommaren. Får se om jag lyckas skärpa till mig med det framöver. Planen är att det nån gång ska bli en hemsida istället för blogg.

Jag har i vart fall varit iväg ett par veckor nu. Först en vecka i Åsarna/Östersund, hos min Emma, där det blev en hel del  träning och ett besök på Storsjöyran. Mysigt! Sen laddade vi upp inför lägret i Bruksvallarna med några lugna dagar.

Lägret i Bruksvallarna startade förra söndagen med ett löppass och ett styrke/stak-pass. Vi fortsatte på måndagen med stak/benskate tester och en lite längre löptur på em. På tisdagen körde vi ett rullskidrace över ca 13km. Eftersom juniorlandslaget, elitlägret och samtliga skidhögskolor var på plats så blev det ett stort startfält. Gjorde ett godkänt lopp och blev delad trea med Tiio. Men långt efter rullskidkungen Anders Svanebo. Resultat och mer info om tävlingen finns här. På em. blev det ett styrke/stak-pass igen med en del impulser inlagda.

Efter en vilodag på onsdagen som spenderades med ett besök på marknaden i Funäsdalen och en sväng till mysoxecentrum så gick lägret in i en ny skepnad på torsdagen då fjäll-ol inleddes. Vi sprang på fm. och sen körde vi ur oss lite med ett kortare lugnare pass på em. Jag sprang tillsammans med Tiio. Efter den första dagen låg vi på en tredjeplats ca 3min ifrån ledarna. Andra dagen så fick vi problem med ett par svåra kontroller och tappade ner till en femteplats men hade bra häng på tredjeplatsen. Inför sista dagen så hade Tiio fått känningar i en fot och jag hade börjat känna av knäna. Vi hängde ihop med tredjeplatsen halva loppet tills vi bägge kände att vi inte ville riskera något. Istället slog vi av på tempot och tog oss bara i mål på våran femteplats.

Blev ett toppenläger med hårda och fina pass. Är ett riktigt bra go i gänget så det är väldigt sporrande. Nu är jag hemma i Mora och njuter av vilan. Bäst att passa på. För imorgon så åker jag upp till Sälen med klubben på läger igen. Blir en veckas hårdkörning igen innan jag ska ta en lite lugnare vecka och försöka hämta hem all fin träning som genomförts på slutet.

RSS 2.0