Ramundberget

Nu har halva lägret förflutit här uppe. Det har snöat en hel del och är riktigt fint. Temperaturen har legat runt nollan så det har varit lite svårvallat. Till helgen ska det bli kallare och då kommer det bli grymt fint. Jag inledde lägret med att köra en hel del fart. Har känts ganska bra. Men idag så ville inte riktigt pulsen gå upp på förmiddagen så det blev till att lägga in en vila på eftermiddagen. Lika bra att lyssna på kroppen trots att jag inte känner mig direkt sliten. Resten av lägret kommer att gå i lite lugnare stil då jag bara har ett till fartpass planerat denna vecka. I övrigt så bor vi riktigt bra i Ramundberget i fina stugor. Trapporna är dock lite luriga. Tre stycken är vi som har lyckats halka. Klarade mig undan med en lite öm rygg och en öm armbåge. Inget brutet ännu som tur är.

På väg emot läger igen

Veckan har spenderats nere i Falun. Blivit en del rullskidor. Lite spännande att det är så varmt så man får plocka av sig jackan när man är ute och åker rullskidor i slutet av November. Vi får se vad som händer med vintern. Det är trots allt bättre att det är bart så man kan åka rullskidor än att det är något mellanting så man inte kan göra något utomhus. Passade även på att göra ett test på Livi i veckan. Det gick rätt dåligt och strulade en aning. Men jag tycker jag har ganska bra koll på vart jag står ändå. Veckan har överlag känts ganska seg. Vilket är enligt plan. Nu är det dags att börja bygga upp lite form inför tävlingarna i December. Vi börjar det med att åka till Ramundberget på läger med klubben imorgon. Ska bli toppen att komma upp på lite snö igen.

Bruksvallsloppet

I helgen var det tävlingspremiär på "riktigt". Veckan spenderades på barmarken nere i Falun innan vi for upp till Bruksvallarna igen på torsdag em. Körde lite intervaller när vi kom upp på torsdag kväll som inte kändes så bra. På fredagen blev det lite skidtestning och lite fart på sprintbanan. Konstaterade ganska snart att det återigen skulle bli en klassisk staktävling.

På lördagen så hade det börjat snöa vilket gjorde att farten sänktes betydligt från dagen innan. Men det var fortfarande ingen tvekan om att det var stakning som gällde. Gjorde ingen riktigt bra prolog. Kände att det gick lite för segt stakandes uppför för min del. Blev en 31:a plats. Vilket gjorde att det var färdigtävlat för den dagen. Ganska skönt eftersom det skulle dröja 3h innan kvartsfinalerna startade. På eftermiddagen så blev det lite testande av skidor i nysnöförhållanden.

Snöandet fortsatte ett tag under natten och övergick sedan till lätt regn. Tyvärr gjorde detta att dom inte vågade pista tävlingsbanan på morgonen innan tävlingen. Blev en aning orättvisa förhållanden eftersom det låg några centimeter snö kvar i spåret när de första startade. Speciellt uppe på den övre slingan som bestod av natursnö. Jag gick ut med nummer 13 i det stora startfältet och gynnades inte direkt av förhållandena. Loppet kändes annars ganska ok. Fick aldrig upp någon riktigt bra fart men kunde gå på i ett hyfsat tempo hela loppet igenom. Som vanligt hade vi riktigt bra skidor i Mora. Det hela räckte till en 29:e plats i slutändan. Ca. 2min efter segrande Devon Kershaw. En helt ok öppning på säsongen. Alltid skönt att få ett kvitto att man är med hyfsat direkt i början av säsongen.

Tillbaks på barmarken

Hemma igen efter lägret i Bruksvallarna. Blev ett riktigt bra läger för min del. Träningen gick som jag tänkt mig och förhållandena var bra under hela lägret. På fredagen körde vi ett träningsrace uppe på fjället. Kändes rätt bra i kroppen men skidorna var inte de bästa den dagen, så jag blev rätt långt efter. Överlag blev det ett ganska tufft läger med en hel del mängd men även många fartpass.

 

Kände mig lite småsliten inför gårdagens dalapremiär i Orsa. Som jag befarade på förhand så var det stakning som gällde. Inte riktigt min favorit men det har känts allt bättre i det under sommaren. Jag tror att jag kan tacka paddlandet för det. Hade en ledning på två sekunder efter första varvet som jag sedan höll fram tills det femte varvet. Var hela tiden riktigt tätt, framförallt emot Marren som gjorde ett riktigt bra lopp. Ut på det sista varvet var det Rikard som gått upp i ledning och jag var några sekunder bakom honom. Gjorde ingen riktigt bra forcering på slutet utan kom i mål på en fjärdeplats. Fem sekunder efter Rikard som vann. Andraplatsen delades av Marren och D. Tynell. Dom var tre sekunder före mig. Så det var riktigt tätt i toppen. Synd att man inte kunde plocka hem säsongens första seger. Men det var ändå en bra start på säsongen. Avslutade sedan veckan med badminton och styrka. Kände mig piggare än väntat i överkroppen.

 

Idag blir det en vilodag för att ladda om batterierna inför nästa helg då vi kör tävlingar i Bruksvallarna. Klassisk sprint på lördagen och 15km F på söndagen. Blir hårda och tuffa tävlingar och förhoppningsvis så är man i bra slag. Vi åker upp till Bruksvallarna igen på torsdag så fram till dess blir det barmarksträning hemma i Falun.

 

Resultat från Dalapremiären


Bruksvallarna

Nu är vi på plats i Bruksvallarna tillsammans med klubben. Idag har det snöat en del här uppe så det blev nysnöförhållanden och ganska svårvallat på passet idag. Blev en längre lugnare tur uppe på fjället. Riktigt skönt att komma ut och åka lite skidor nu igen. Här uppe blir vi tills på lördag då vi åker hem till Mora och har möte innan det förhoppningsvis blir tävlingspremiär i Orsa på söndag. Förhållandena här uppe verkar bra så det ska förhoppningsvis bli en bra vecka.

I övrigt så har jag och Jocke flyttat in till en lägenhet i Falun i helgen. Verkar bli riktigt toppen! Så nu är man kombo igen. Bara att hoppas att snön kommer till Falun inom sinom tid.

RSS 2.0