Äntligen normal puls.

Träningen har flutit på bra hittils i veckan. Blev ett paddelpass med Anders E igår fm. Pulsen var riktigt låg trots att jag fick jobba på en del. Verkar som pulsen har återgått till sitt normala stadium nu äntligen. Tog sin tid efter körtelfebern innan det gav med sig helt.

Idag cyklade jag en sväng på fm. Började med att runda Spjutmo för att ta mig vidare till Orsa och sen upp till Viborg. Till min förtvivlan såg jag att dom lagt på ett grövre slitlager på några ställen uppför backen. Jäkligt trist på en sådan fin rullskidbacke. Svårt att uttala sig om hur det blir utan att ha testat det på rullskidor. Men det såg inte helt kul ut när man åkte med cykeln åtminstone. Har dom inte fattat att backen används till träning av oss skidåkare eller vill dom helt enkelt ha bort oss !?.

Imorgon drar jag upp till Östersund efter förmiddagspasset för att kombinera lite träning och nöje på Storsjöyran.

Seger i O-ringen

Framgångarna fortsatte för Team Polarpuls.com de sista dagarna på O-ringen. Efter förlusten på måndagen så knöt vi ihop påsen och vann de avslutande tre etapperna. Totalt vann vi med 48min efter att Sigma haft en dålig sista dag. Det var kul att det var med ett lag som kunde hålla ganska jämna steg med oss. Tråkigt att inte fler bra lag kom till start för tävlingarna och banorna var riktigt bra på årets O-ringen. Mixlaget såg till att vinna två etapper till, så totalt sprang vi in 12st jordgubbstårtor och 10kg ostkaka. Efter att alla tjatat om ostkaka så fick vi tillslut det i pris istället för tårtorna. Var en riktigt bra vecka och kroppen kändes bra även om en vad var lite öm emot slutet av veckan.

Efter tävlingarna fortsatte jag vidare till Göteborg där det blev ett par lugnare dagar utan träning. Så nu är kroppen fit for fight igen. Idag blev det ett längre rullskidpass tillsammans med Jocke.

Resultat O-ringen.

O-ringen har börjat

Nu har vi kört två dagar på O-ringen och totalt så leder jag och Jonte herr lång med ca 10 min. Igår vann vi supersprinten strax före Sigma. Idag var det lite roligare eftersom Lundhags dök upp med två starka lag så det blev lite tight i toppen av dagen. Lite dåligt med internet där vi bor så det blir en snabbuppdatering nu. Kroppen har känts bra även om jag var rejält sliten på slutet av andra dagen. Jag har skrivit en liten resume om loppen på Team Polarpuls.com.

Nu laddar vi inför fortsättningen och hoppas att inget oförberett inträffar.

Seger i St. Olavsloppet

Ja nu är man hemma i Mora igen efter några dagars löpande emellan Östersund och Trondheim. Team mähler/engcon avgick med segern i motionsklassen och vi var även ca 7 min snabbare än bästa tävlingslag.

Min första insats blev sträcka sju på onsdagen då jag sprang emellan Mörsil och Järpen, 11.6 km. Samma sträcka som jag inledde med i fjol. Jag var dock ganska seg i benen sedan Järpesboloppet så jag hade en minut sämre tid i år. Inte alls nöjd med min insats. Men laget lyckades vinna dagen totalt.
Andra dagen vilade jag ifrån tävlandet och jag, Micke O och Markus L körde ett rullskidpass på fm. istället och sen blev det lite jogg och rehabilitering på kvällen.
Tredje dagen var det dags att göra en insats igen då jag fick springa sträcka tre emellan Vatterholmen och Inndal, 7.3km. Kändes betydligt bättre denna distans och jag hade näst bästa tid av alla löparna. Totalt vann vi med några sekunder.
Fjärde och sista dagen sprang jag sträcka fem emellan Steinvikholmen och Framnes, 7.0 km. Var en ganska tuff sträckning med en hel del stigning på grusvägar. Hade återigen näst bästa tid och var rätt nöjd med min insats. Återigen så blev det en dagsseger för oss och vi vann alltså även totalt.

Var en riktigt trevlig vecka på St. Olavsloppet som avslutades med en trevlig kväll i Östersund. Passade även på att köra ett stakintervallpass på rullskidbanan innan färden bar neröver landet igen.

Premiär ifrån Vika till Järpesbo

I lördags sprang jag för första gången loppet ifrån Vika-Järpesbo. Jag har alltid haft något annat för mig när loppet gått av stapeln tidigare. Men i år hade jag möjligheten att vara med och det passade dessutom bra som en genomkörare inför St. Olavsloppet. Blev inte så många som var mer på hela sträckningen i år, tyvärr. Det går lite skador och sjukdomar ibland längdåkarna här i trakten. Andreas Hårrskog hade banrekordet som lydde på 1.36.34. Det var lite av mitt mål med dagen att försöka ta det. Dock är rekordet från 2003 och då var Andreas fortfarande aktiv på hög nivå inom löpningen så jag förstod att det skulle bli tufft. Dom hade dessutom lagt ut nytt grovt grus på vägen så vissa partier var lite mer tunglöpta nu än då. Jag gick ut i ett hyfsat tempo som jag trodde att jag skulle klara av att hålla hela vägen. Hårrskog släppte nästan direkt och Johan Gustavsson släppte efter ca 4km. De restrerande 22km fick jag löpa solo. Eftersom det var första gången jag sprang loppet så hade jag inga referenspunkter alls som kunde hjälpa mig bestämma vilket tempo jag behövde hålla för att kunna slå rekordet. Jag kom i mål först på långa sträckan på tiden 1.37.30. Så det får bli ett nytt försök att slå rekordet ett annat år. Efter loppet blev det grillning, fika och tipspromenad i Järpesbo. En riktigt trevlig dag med andra ord. Efter tipspromanaden så bytte jag om och tog en cykeltur hemöver.

Touren började i helgen också, skoj!

RSS 2.0