Kan plantering vara kul ?

Var upplagt för en riktigt tung och tråkig dag på hygget idag. Dels hade den vanliga tomheten efter att man haft en grymt rolig period infunnit sig och sen verkade inte vädret bli det bästa. Enligt mina arbetskamrater skulle vädret vara stabilt och därför hade flertalet av dem lämnat regnkläderna hemma. Som tur är har man varit med ett tag och vet att regnkläder alltid ska finnas i väskan, även om det ser ut att bli 30 grader varmt hela dagen. Mycket riktigt när vi anlände till hygget så öppnade sig himmelen å det grövsta. Vi stannade i bussen i 10 min innan vi ens vågade oss ut. Regnet övergick dock till lätt duggande ganska snabbt men en rejäl skur avlöste efter ett tag och vätan började bita sig fast i kläderna. Sen var det nästan så att solen bröt igenom en sväng och kläderna torkade upp rätt fort. Blev ganska behagligt, regnkläderna åkte av och det började bli kul att plantera igen. Fick lov att föra diskutionen om plantering kan vara kul i bussen hem efter att jag råkat nämna att det var kul på hygget idag. Jag trivs i vart fall med att plantera så länge det inte är för trist hygge eller för trist väder. Man går och lyssnar på musik och hinner filosofiera en hel dag för sig själv. Mycket intressant som kan dyka upp i huvudet under dagen. Sen har man glömt det mesta när man väl sätter sig i bussen och åker hem. Men man blir som sin egen psykolog under dagen. Idag var det Foo Fighters som höll mig sällskap under första halvan av dagen. Lyckades lyssna igenom samtliga av deras album innan Queens of the Stoneage tog över och höll fanan högt ända till hemfärd. Avrundade dagen med att ta en sväng i kajaken. Den går fint och jag kan paddla skapligt i den utan att bada. Återstår dock mycket att putsa på innan jag känner mig helt säker i den.

Kajak inköpt

Blev en tur ner till Borlänge igen idag. Köpte en kajak i Sthlm i torsdag och fick den levererad till Borlänge igår kväll. Så idag var jag ner och hämtade den. Det är en Nelo Razor. Har hunnit med att provpaddla lite i den och det kändes faktiskt förvånansvärt bra. Bara att ligga i med paddel och balansträningen fram till O-ringen så ska nog det här bli bra. Måste införskaffa mig en vettig paddel nu bara.

Nu på kvällen har jag varit bort till Buckas på lite datasupport och kvällsfika, trevligt värre. Ordentlig kvällsfika i form av hemlagade hamburgare. Final i EM är det som väntar härnäst. Jag tror på tysk seger även om jag inte bryr mig om vilka som vinner egentligen. Hoppas det blir en bra och sevärd match bara.

Imorgon ska jag plantera igen. Det fanns en del hyggen kvar att plantera och eftersom jag ändå är hemma i Mora 2 dagar nu så passar jag på att jobba lite till. Extra pengar är aldrig fel och sen blir det kul att träffa på Zlatan på hygget igen.Peace and Love 2008

Igår avslutades Peace&Love och det var på förhand dömt att bli den sämsta dagen enligt många. Hade själv inte så mycket som jag kände att jag fick lov att se. Först satt jag hemma hos Jeddan, Lisa och Helena och snackade lite skit några timmar eftersom dom inte hade några biljetter. Åkte in på festivalen lagom till att Mustasch hade börjat spela. Har lyssnat på dom en hel del förr men måste säga att jag blev ännu mer imponerade efter spelningen. Träffade på Kajjan och hennes kompisar där inne så man hade några att hänga runt lite och digga med . Förvånansvärt lite folk på festivalen som man kände igen. Efter det var det dags för en av mina höjdpunkter under festivalen, DLK. Riktigt skoj att se dom och att få stå och sjunga med i nästan alla låtar. Sen att dom spelade de flesta av sina bästa låtar gjorde ju inte saken sämre. Efter DLK blev det Teddybears och jäklar vad grymt det var. Hade knappt ens tänkt se dom innan men det var ju grymt skoj och bra. Trodde man skulle känna igen typ 5 låtar men man kände ju igen allt dom spelade nästan. Bra drag på publiken också så det var en höjdare. Sen såg jag 1/2 låt med Håkan Hellström innan jag gick och kollade på några låtar med Hanoi Rocks istället. Är tyvärr inget stort fan av Hellström. Winnerbäck är riktigt bra men Hellström har jag svårt för. Sen tog vi bilen upp till Mora och tackade för det här året.


Höjdpunkterna:

1 - The Hives

2 - DLK

3 - Kent

4 - Teddybears

5 - In Flames / Mustasch


Grymt trevlig festival blev det i vilket fall så jag är väldigt nöjd. Tyckte det var bra stämning inne på området och jag såg inga bråk eller annat sådant onödigt. Ruskigt mycket bra artister och man hann inte ens med att se allt som man hade kunnat tänka sig se på.

 

          The Hives                  In Flames                   Mustasch                        DLK


Sex Pistols på besök i Borlänge

Såg på Sex Pistols igår. Dom var rätt gamla och äckliga. Inte så grymt bra kanske men det var ändå coolt att se dem. Hann med att se Jill Jonsson, Takida, Millencollin och Kent också. Kent var rätt sköna. Inte så mycket röj kanske. Men dom har ju gjort bra musik så det var rätt nice att bara stå och lyssna på det.

Idag har jag kört ett distanspass med Robin E på fm. Så nu blir det väl att ladda inför kvällen. Ser fram emot DLK konserten mest idag. Blir kul att spana in dom. Lyssnade väldigt mycket på dem när jag var yngre så jag hoppas det blir riktigt skoj. Ska eventuellt spana lite på Mustasch också. Har lite svårt för Håkan Hellström så vi får se vad kvällen avslutas med. Kanske blir det Hanoi Rocks. Såg dom på P&L för 2 år sedan och dom var rätt coola.

The Hives ägde Borlänge

Grym festivaldag igår. The Hives var helt grymma. Stod framme i brottningsmatchen vid scenen och rockade. Shit inte en enda svacka under hela den konserten. Grymt drag helt enkelt. Blev minst sagt svettigt och blött där framme, så i sann skidåkaranda åkte jag hem och bytte torrt inför resten av kvällen. Såg lite på Manu Chao efter det. Har inte hört dem förr, men det var rätt nice. Gick med Danne och såg på halva Entombed konserten sen. Efter uppvärmningen med Entombed beslöt jag mig för att se In Flames över Sahara Hotnights. Vet inte om det var rätt val. Stod ännu en gång längst fram i brottningsmatchen. Helt ok även om In Flames mest spelade nya låtar som jag inte tycker är i närheten av lika bra som deras gamla album. Fick åtminstone höra några gamla godingar och publikhavet exploderade när Only for the Weak spelades. Ganska städat ikring staketet som tur var. Var ett gäng som ramlade under konserten och alla stannade upp och såg till att alla kom upp helskinnad. Bra teamwork med andra ord. In Flames innehöll mycket bomber och eld, grymt. Avslutningen med ett schysst fyrverkeri var härlig att se, konfettin flödade ut över publikhavet.

Idag har jag kört ett intervallpass löpning och ett styrkepass. Ikväll blir det Hellacopters, Thåström, Sex Pistols, Millencollin och Kent. Skaplig lineup för dagen med andra ord. Sex Pistols i Borlänge. Ja det är helt sjukt. Även om jag inte lyssnar så mycket på dom är det ju kult. Kent ska bli trevliga att se också. Har inte sett dom förr så det återstår att se om dom kan leverera. Har inte med mig min kabel till min kamera. Så jag kan inte bjuda på några sköna festivalbilder ännu. Snor en fin från DT så länge.


In Bolanche again

Igår blev det två intervallpass på lägret. Först 45min effektiv myrlöpning. Sen blev det 90x(15x15) på eftermiddagen. Kände mig lite sliten i armarna sedan DöK passet på tisdagen. Efter sista passet åt jag och sedan tog jag Kinnekulletåget upp till Hallsberg där jag bytte till TiB och for upp till Borlänge. Så nu bor jag i Jochens lägenhet eftersom jag har flyttat ur min. Dessutom har jag möjlighet att sno internet här. Inte dåligt det och massor med Cred till Jochen för det.

Idag har jag kört ett distanspass RK ikring Borlänge på förmiddagen och sen har jag haft besiktning av våran lägenhet. Det gick utan problem som tur var. Så nu är man inte Borlängebo längre. Snart är det dags att ta sig ner på Peace&Love området och spana in Miss Li till att börja med. Sen blir det bl.a The Hives, Manu Chao, In Flames och Sahara Hotnights om jag hinner.

Have a great time!

Läger i Kinnekulle

Igår blev det resdag ner till Kinnekulle. Sen körde vi ett skidgångspass i slalombacken som finns här. Blev en fint pass och 45min effektiv tid. Bra start på lägret. På kvällen var det tänkt att vi skulle paddla lite kanot för skojs skull. Men eftersom regnet hängde i luften och det blåste ganska mycket var det ingen som var sugen på det. Vi tog det lite lugnt och såg oss om lite i hantverksbyn istället. Var dock inte så mycket att se.


Idag har vi haft en morgonjogg innan frukost och sedan blev det stegringsdistans på Kinnekullaleden. Vi passerade bl.a Lasses Grotta. Men jag hade ingen kamera med så jag fick inte med mig någon bild ifrån det. Efter lunch blev det lite sömn och sedan körde vi distans igen. Denna gång på rullskidor. Jag valde att köra stakning hela vägen. Blev ganska slitigt på slutet men jag och Gufen körde hela vägen hem i alla fall. Dom andra bangade ur en efter en under vägen. Alla mäktade nog med en full-hand idag dock. Nu på kvällen har jag hjälpt Jochen att blogga lite. Allt för att han eventuellt ska få lite mer besökare ;).


Imorgon blir det massa intervaller och sedan ska jag ta Kinnekullatåget upp till Hallsberg för vidare färd emot Borlänge. Skönt att komma till Borlänge på onsdag kväll så hinner man köra dubbla pass på torsdagen innan Peace&Love. Jag har dock ett problem första dagen då jag måste välja emellan att se In Flames eller Sahara Hotnights. Trist att de 2 man kanske ville se helst ligger samtidigt. Får bestämma mig under den kvällen helt enkelt vad det blir för alternativ.


Cred till Gufen för att jag fick låna mobilt bredband.


Magic in Hofors

Var till Hofors på lördag em och spelade en draft. Gick 3-1 i matcher och tog en andra plats. Trevligt att spela lite Magic igen, trevligt att drafta Onslaught och trevligt att träffa allt mysigt folk igen. Efter spelandet åkte jag med hem till Andreas och Gustav i Hosjö. Fick mig lite god middag där samt såg på fotbollen och sen sov jag hemma hos dem.

På söndagen var det Standard som gällde. Tyvärr hade Linus på Enigma glömt skicka in papperen så det blev ingen GPT. Istället blev det lite spel för skojs skull och jag gick 2-3 i matcher. Trevligt helg blev det i vilket fall.

Imorgon åker vi på läger till Skövde. Jag är med Mån-Ons sen ska jag på Peace&Love. Nu ska jag packa det sista och sedan se på den grymma matchen emellan Italien och Spanien.

Midsommar i Buder

Blev ett trevligt midsommarfirande i Buder igår. Jocke hade bjudit in till kalas och vi var ca 15 personer som först grillade och åt gott. Sedan anslöt lite mer folk under kvällen. Det blev lite sång och gitarrspelande. Verkligen kul att träffa på en massa gamla skidgymnasiepolare igen. Hoppas det blir en tradition som håller i sig att vi kan träffas nån gång per år och umgås och ha roligt. Den roligaste händelse utspelade sig dock på granngården. Där var det också fest och precis när jag kom över för att hälsa på lite gamla högstadiepolare så utspelar sig följande:

Båtägare från huset till förare vid brygga: - "Har alla gått av nu"
Förare: - "Ja alla har hoppat av nu"
Båtägare: - "Varför ligger då båten och driver ?"

Hehe, killen som körde hade glömt att förtöja båten i bryggan och bara hoppat av. Rätt kul att se när han vadar ut fullt påklädd för att hämta in båten igen. Hade tyvärr inte med kameran utan fick bara att halvtaskigt kort med mobilkameran på det hela.

 


Nu åker jag en sväng till Hofors för att hälsa på lite kompisar där och spela lite Magic tills imorgon. Det ska bli trevligt att träffa det gänget igen. Sen ska jag hem och packa inför läger i Skövde.

Orsa Kajtn

Sprang Orsa Kajtn 14km idag. Hade som plan innan att ligga med i täten så länge som möjligt. Första kilometern gick ganska lugnt men vi blev en grupp på 6 personer ändå. Men när vi svängde in i skogen efter 1 km så ökades tempot markant och en efter en fick släppa. Tillslut var det bara Mikael Lindberg, Jonas Buud och jag kvar. Tempot var högt uppskruvat och jag fick verkligen bita i för att överhuvudtaget kunna hänga med. Efter ca 5,5 km löpning fick jag dock ge mig och släppte en liten lucka. Höll sedan ganska jämt tempo med dom fram tills 9km. Sen började jag tappa allt mer. När det var 3km kvar hade jag 30 sek upp till täten. Tappade sedan nästan en minut på de sista 3 km som mestadels bestod av asfaltslöpning. Man inser att man inte har någon chans emot marathonlöparna när det blir tal om asfalt. Lyckades ta mig i mål på en 3:e plats på tiden 51.16 vilket jag är nöjd med ändå. Mikael Lindberg avgjorde på slutet och tog sin andra raka seger i Orsa Kajtn.


Nu ska jag vila lite och sedan bort till Joakim Engström på lite reunion. Det ska bli trevligt. Är riktigt midsommarväder med sol ibland och regnskurar ibland. Precis som det ska vara. Nu börjar det dessutom att åska lite.

Resultat finns härEnd of Plantering

Idag var det sista planteringsdagen för den här omgången. Rätt skönt att ha det gjort även om det har haft sina trevliga stunder. Har varit ett härligt gäng som man jobbat med och det har gjort det ganska stimulerande. Nu blir det tid över för lite hårdare träning ett tag, vilket ska bli väldigt skönt. Man är lite sliten i kroppen efter en dag på hygget och kan därför inte få ut all den träning man vill.

Sprang tränings-Ol i Eldris på em. Tog det ganska lugnt och orienterade rätt istället. Kände mig ganska lätt i benen och höll i orienteringen bra.

Imorgon blir det Orsa Kajtn 14km på fm. En trevlig tradition som jag haft så många år jag kan minnas. Ifjol sprang jag 24km för att testa på det. Då väggade jag på slutet så i år går jag ner på 14km igen. Hoppas på pigga ben imorgon. Brukar som jag sagt tidigare vara ganska pigg efter planteringen slutat så jag hoppas det stämmer imorgon också. Lär få hårt motstånd av framförallt Mikael Lindberg, Jonas Buud och Niklas Karlsson. På em. ska vi träffas ett gäng ifrån skidgymnasietiden och grilla och umgås. Hoppas det blir fint väder. Men traditionsenligt svenskt midsommarväder innehåller väl en hel del regn också.

Rapport från Jukola

Blev lite sent igår innan jag kom hem så rapporten fick vänta tills idag. Scwabinger mönstrade 2 lag i år. Vi hade ett rent herrlag och ett rent damlag som sprang i herrkaveln. Riktigt trevligt att klubben växer.

Vi åkte Silja Festival till Åbo på fredagen. Sen blev det buss till Tampere på lördagsmorgonen. Började med att hänga runt lite på TC och flera i laget kompletterade sin utrustning med de sista detaljerna. Sen blev det ett träningspass på en karta som låg i anslutning till boendet. Gick riktigt bra orienteringsmässigt så jag kände mig taggad inför tävlingen. Spanade lite på Venla-kaveln som Domnarvet tog hem. Det var imponerande gjort av dom. Åt lite middag och lade mig för att vila lite. Klockan 23 gick starten på herrkaveln. Själv skulle jag ju springa sista sträckan som skulle starta på söndag morgon så jag gick och la mig och försökte sova i tältet. Löparna kom och gick efterhand men jag kunde sova ganska bra ändå. Eftersom jag sov större delen av tävlingen har jag haft ltie dålig koll på hur det har gått för oss under sträckorna. Men vad jag har hört gick det som följande:

Str 1. Andrus Inntal: Lät som han hade gått ut stabilt men gjorde några bommar mot slutet av loppet och kom in på en 186:e plats till målet.

Str 2. Eirich Sollspiel: Plockade placeringar hela loppet. Dock hade hans lampa slocknat under natten så han hade fått springa i det dunkla ljuset utan lampa. Som tur var fanns det ju lite andra löpare att ta stöd av. Kom in på 113:e plats.

Str 3. David Beckenberg: Öppnade bra men lyckades tappa skon ner i en skreva med mossa över efter några kilometer och tappade ca 15-20min då han försökte hitta på den i mörkret. Lite synd att det ska strula så mycket här. Ner på 176:e plats igen.

Str 4. Heinrick Sandwacholder: Hade gått hyfsat orienteringsmässigt men inte riktigt haft det rätta drivet i löpsteget. Upp till 173:e plats.

Str 5. Erhart Nestor: Gjorde även han ett hyfsat lopp och var ganska nöjd med sin insats. Upp till 167:e plats.

Str 6. Wilhelm Hase: Var riktigt missnöjd med sin insats. Hade bommat en hel del och tappade ner till 169:e plats.

Str 7. Lothar Sotter: Gjorde en skaplig insats med ett par större bommar. Men överlag gjorde jag ett hyfsat orienteringslopp. Vågar fortfarande inte springa på för fullt utan måste ta det lite lugnare och fokusera på kartan. Lyckades plocka 8:a placeringar så vi tog oss upp på en 161:a plats tillslut.

Vi hade siktat på att komma in Top 150 och utan de onödiga strulen hade vi lätt klarat av det. Men nu har vi desto lättare att förbättra placeringen till nästa år i vilket fall. Damerna gjorde en stabil insats och kom in på 336:e plats i herrkaveln.

Resultat för Schwabinger Löwen 1


Time for Jukola

Blev en till trevlig dag på skithygget. Fast idag var man ju inställd på vad som väntade så det gick lite smidigare idag. Synd på grabbarna som måste åka dit igen imorgon för att avsluta det hela. Själv har man ledigt för Jukola. Ska springa med Schwabinger Löwen. Vi är ett kompisgäng med lite blandade orienteringskunskaper som troligen kommer ha väldigt kul där borta iaf. Åker till Sthlm imorgon sen blir det färja över till Åbo. Buss till Tampere på lördag morgon. och sen startar herrkaveln kl 23. Själv ska jag springa sista sträckan så jag antar att jag startar kring kl 8 på söndagsmorgonen. Efter ett väl genomfört lopp blir det sedan buss tillbaks till Åbo. Kvällen kommer avslutas med bankett på färjan tillbaks till Sthlm. På måndag ska vi sedan städa ur lägenheten i Borlänge.

Scwabinger Löwen:
1. Andrus Inntal
2. Eirich Sollspiel
3. David Beckenberg
4. Heinrich Sandwacholder
5. Erhart Nestor
6. Wilhelm Hase
7. Lothar Sotter

Sprang träningstävling i Orsa nu på kvällen. Gick inte alls särskilt bra. Bommade en hel del, halkade och drog upp en liten sträckning i baksida lår och toppade det hela med lite näsblod. Så nu är man laddad och klar inför Jukola. Nu ska jag packa och kolla på lite fotboll. Kommer väl en rapport på måndag om vad som har hänt i Finland.


Plantbussen går som ett spjut när batteriet är laddat.

Trist plantdag

Alla var ruskigt laddade när vi åkte ut till hygget idag. Vi hade planer på att i stort sett hinna klar med hygget idag. Men hygget visade sig från sin sämsta sida. Till att börja med var det snårblåst och kallt. Sen kom regn och hagel  från och till under dagen. Hygget var dessutom bränt och saknade markberedning. Att hela hygget låg på en stor jäkla häll så att man höll på att slå sönder handleden varje gång man slog ner röret gjorde inte saken bättre. Efter att ha klarat ca halva hygget så var alla så less så vi åkte hem. Ingen övertid att vänta när det ser ut som det gör. Dock har vi ju skiten kvar tills imorgon också. Så man vet vad man har att vänta.

Eftersom vi kom hem i skälig tid så hann jag köra ett styrkepass och sedan var vi ner på Kaffestugan och fikade. Bra mycket trevligare där nere än på hygget. Nu laddar vi för morgondagen och jag hoppas vi blir klara med hygget och att jag hinner hem till tränings-Ol i Mora. Måste finslipa tekniken lite inför Jukola.

Lång tisdag

Idag började jag plantera med Team Sweden. Blev en riktigt stabil dag fram tills kl 15. Jonatan hade kört fast bussen lite när vi skulle vända och när vi skulle putta loss den på slutet av dagen visade det sig att tändningen varit på lite för länge. Slut på batteri 2 mil ute på skogen vid Noppikoski är ingen höjdare. Vi försökta springa igång bussen men det var lönlöst. Inte fanns det någon täckning för mobilerna heller. Så jag fick jogga en bit ner emot Noppikoski och ta mig upp på ett berg där jag tillslut fann lite täckning och kunde ringa efter assistans. Blev en 2,5h arbetsdag än beräknat men jag hade ju trevligt sällskap där ute i vilket fall.

Nu på kvällen har jag spanat på fotboll. Skönt att Sverige äntligen lyckas göra mål. Zlatan visar än en gång hur viktig han är för landslaget. Dags att sova nu så man orkar jobba och träna imorgon.

KM Medeldistans

Var lite ömma och sega ben när jag vaknade idag. Men valde ändå att åka ut till Vika och springa Moras Medel-KM. Tröttheten gjorde mig dock något ofokuserad och det var lite lurigt borta i Vika så det blev en hel del bommar, men jag var inte ensam om att bomma direkt. Imorgon är det dags att ut på hygget igen. Ska bli lite svalare till veckan vad jag har hört. Vore rätt skönt om temperaturen kunde skruvas ner någon grad.

Hestra Adventure Race

Åkte i fredags ner till Borlänge där jag slog följe med Johan Henriksson (Team Lundhags). Blev en lång trivsam bilresa ner till Hestra. Hängde lite där nere tillsammans med Johan innan min teamkompis David Holmberg dök upp ifrån Stockholm. Vi bodde ute vid ett fint ställe som hette Hästhagen och låg ca 15min resa ifrån starten.

Upp på lördagsmorgonen och åt en stadig frukost. Det väntade ju som sagt minst 6h tävling under dagen. Åkte iväg till starten och plockade i ordning depån och fick information om tävlingen. Var lite spänd inför min första multisport, men jag hade ju med David som har gjort åtskilliga så det kändes ganska tryggt ändå. Blev lite stressigt innan start med fix av diverse utrustning och planering av färdväg. Första momentet var löpning över Isaberget bort till Kajakpaddlingen. Här hängde vi med skapligt även om vi tappade lite på ett dåligt vägval. Sen började problemen. När vi slängde i kajakerna så lyckades jag hänga upp mitt roder på nått konstigt sätt så kajaken inte gick att framföra. Märkte det när jag kommit ut en bit och när jag skulle rätta till det blev det naturligtvis ett dopp och det blev simning in till land. Skönt att få den starten inför alla roade människor =). Sen var jag lite skakis efter den händelsen och fick aldrig något flyt i paddlingen. Hann med ett till dopp senare också innan jag insåg att jag satt fel. Så sista timmen på paddlingen gick något bättre. Men vi tappade ca 35 min på de bästa lagen så att nå en topplacering var ju kört efter det. Dags att träna paddling inför O-ringen med andra ord. Efter paddlingen sprang vi tillbaks över Isaberget och sedan blev det MTB-OL. Gick skapligt till en början sen gjorde vi några onödiga bommar och tappade lite tid. Efter MTB-Ol väntade först en kortade cykling till en vanlig OL bana av långdistanstyp. Sen cyklade vi tillbaks till TC och det hela avslutades med en OL bana av medeldistans typ. Orienteringen gick bra för oss även om det började bli lite trötta ben på slutet. Men det antar jag att de flesta lag hade. Vi nådde målet som 5:or på tiden 7:12:04 och var 43 min efter segrande Team Lundhags. Vi tappade alltså bara 8 min på momenten efter paddlingen. Så om jag får ordning på paddlingen och lär mig köra en lättare kajak kan vi nog vara med i toppen och kriga. Var en rolig och lärorik tävling i vilket fall. Har fått massor av nya idéer om multisport. Så jag hoppas det blir bättre för oss på O-ringen då vi ska köra multisport 5 dagar i rad. Dock är det lite kortade lopp som gäller då.

Resultat finns här och bilder kommer nog upp på denna sida. Mycket möjligt att dom har någon fin bild på mig när jag ligger i vattnet. Den bjuder jag på ;).

Stort grattis till Johan och Björn i Team Lundhags. Dom gjorde en grymt stark insats. Jag fick verkligen känna på att multisport kan vara tufft idag. Att aggregatet stod på ca 30 grader gjorde ju inte saken lättare heller.

Sköna varma dagar på hygget

Har avslutat första planteringsveckan. Skönt att få några dagars vila ifrån det. I helgen är det Hestra Adventure Race som gäller tillsammans med David Holmberg. Bloggen har haft någon form av flytt därför verkade inlägg bli lite försenade. Får hoppas det funkar fint med nya verktyget också.


Planteringen fortsätter

Har varit fina dagar för plantering hittils i år. Lagom varmt och soligt. Vi har hunnit med 4 hyggen och kvaliten har varierat. 2 riktiga skithyggen, 1 ok och 1 fint. Räknar med att det vi ska iväg på imorgon är åtminstone ok. Bara det är harvat brukar det lösa sig ganska bra. Tempot på de dåliga hyggena har blivit väldigt lågt så det är skönt när man kommer på ett finare och kan börja stega på lite.

Träningen under planteringssäsongen består av styrka och intervallpass på kvällssidan. Min filosofi är att man får den lågintensiva träningsdelen av att gå 8h under dagen. Totalt kommer jag att plantera 11 dagar i år så träningen blir inte så lidande av det. Tvärtom brukar jag faktiskt vara i riktigt bra form direkt efter jag slutat plantera för året. Om samma fenomen uppstår även i år återstår att se på Orsa Kajtn som går efter sista planteringsdagen.

Rapport från Hygget - Dag 1

Blev lite av en mjukstart på årest plantsäsong. Åker tillsammans med min radarkompis Jonatan i en liten Toyota Aygo. Fin bil att sota ur på grusvägarna. Vi skulle sätta klart 2 mindre hyggen idag hade vi tänkt. Men när vi kom till första insåg vi nog att så inte skulle bli fallet. Hjälpplantering med högsättning är ingen riktigt favorit. Dessutom gick Jonathans rör sönder efter ett par timmar och eftersom vi inte hade några extra med oss var det bara att ta en längre rast på ca 2h och åka och hämta ett nytt. Vädret var dock skönt idag och vi tog det hela med ro och gick bredvid varandra och pratade hela dagen istället. Imorgon ska vi till ett finare ställe så jag hoppas vädret är med oss imorgon också så ska det nog gå undan lite mer.

Sprint DM och flytt

Idag var det Sprint-DM i Borlänge. Bommade 2:an och 4:an vilket gjorde att segraren Henrik Löfås som startade en minut bakom lyckades smita förbi. Det var lite klurig orientering i början för att bli lite lättare på mitten. Var lite sega ben idag men kunde löpa på hyfsat. Dock kunde jag aldrig gå ikapp Löfås som fick 9sek på mig vid 4:an. Hade varit en väldigt bra rygg att ha annars. Sen avslutade jag loppet med en 2 minuters bom på 17:e. Extremt klantigt av mig. Där lyste verkligen orutinen igenom. Men vi kommer igen. Jag är fortfarande bara i början av min orienteringskarriär. Lyckades ju ändock spöa Jocke och några andra moringar. Det är viktigt!

Efter orienteringen blev det utflyttning från 10C för min del. Vi har kvar lägenheten en månad till så jag åker ner och tar itu med städningen om några veckor när min sambos också flyttat ut. Märkte att det tar lite tid att flytta saker. Nu har jag i vart fall installerat mig i Mora igen, över sommaren.

Imorgon är det dags att dra igång med planteringssäsongen. Ska bli skoj att börja trycka ner lite plantor igen. Vore dock trevligt om det kunde bli någon grad kallare imorgon. Blir på gränsen till jobbigt att gå 8h på ett hygge i 30 graders värme.

Resultat från DM

RSS 2.0