Kalas på 10C

Började gårdagen med tester på Livi. Testet var lite annorlunda upplagt denna gång så jag åkte kortare tid än jag gjort tidigare på bandet. Men syreupptaget hade ökat markant sedan samma period förra året så det känns stabilt.

På em. blev det lite Fika hemma hos Klot ute i Ornäs. Grymt fint han bor nere vid vattnet. Satt nere på bryggan och mumsade i oss rabarberpaj. Passade även på att testa hans tävlingskajak. Kom några meter innan det blev bad. Årets första utomhusbad =). Men det var förvånansvärt skönt i Runn som tur var. Insåg att jag måste köra med en lite stabilare kajak när det blir multisport framöver. Jag, JG och Arnesson for sedan vidare till Dalsjö och slog några hinkar på driving rangen. Golf är inte riktigt min grej. Men det kan vara kul att slå lite på rangen.

På kvällen firades Rollen som fyllde år. Vi var ett litet gäng som började med att grilla lite och sen anslöt allt fler när fikat dukades upp bak på våran nyklippta gräsmatta. Jag hade bakat jordgubbstårta, Kajjan hade gjort Cheesecake med bär och Hammer hade bakat sitt signum "kladdkaka". Mycket fika med andra ord. Trevligt, trevligt. Kvällen avslutades med en beachvolleymatch upp vid rymden. Tyvärr hade katterna använt planen mer än volleybollspelare på sista tiden. Men en liten dusch efter gjorde att man snart var fräsch igen.




Lyckas låna lite bandbredd på balkongen

Bahnhof var punktliga och stängde ner vårat nät igår. Men om jag sitter på balkongen kan jag få in något öppet nät så jag kan hålla lite kontakt med omvärlden. Bra att någon bjuder igen på lite bandbredd. Vi har ju trots allt haft vårat nät öppet i 2 år. Sprang ett ruskigt fint pass uppe i Gyllbergen igår. Tung terräng och grymt fint väder. Fin orientering där uppe. Myrarna lämpar sig riktigt bra för oss skidåkare.

Idag har jag bara kört ett lugnt pass och mjukat upp benen lite för imorgon ska jag till Livi och göra tester. Känner mig rätt pigg så jag hoppas jag kan få positiva resultat imorgon. Var ut på stan med Jocke en sväng och besökte Almas Cafe. Gott fika och allmänt trevligt där, kan varmt rekommenderas om ni besöker Borlänge. Dagen avslutades med grillning här på 10C. Dök upp en hel del folk och det blev en fin grillkväll i sommarvärmen. Som vanligt blev det Singstar efter maten och vi hade väldigt trevligt. Lyckades dessutom spöa Jocke på alla dueller så nu antar jag att han inte är lika kaxig vad gäller Singstar.

Måste passa på att gratulera Marren till en fin 5:e plats på EM långdistansen. Grymt imponerande som vanligt. Han springer fort den killen. Nej nu är det dags att sova så man orkar prestera på topp imorgon.


Sista dagen med internet i Borlänge ?

Har sagt upp internetabonnemanget här i Borlänge fr.o.m 28 Maj. Så vi får se hur punktliga dom är med det. Skulle bli lite tomt att klara sig utan internet de sista dagarna. I övrigt håller jag på att plocka ihop lite grejer och ordnar med lite flyttanmälan, adressändringar och uppsägningar av olika abonnemang. Har även anmält mig till O-ringen Multisport idag. Ska köra i långklassen tillsammans med David Holmberg i Team Starmaker. Tur att man redan har boende i Sälenområdet för det skulle nog blivit lite problem att få sådant i dagsläget. Varit lugnt på träningsfronten idag. Kände mig lite sliten så jag passade på att ta en vilodag, men imorgon blir det hårdkörning igen.

Avslutning på terrängserien

Idag började jag flytta upp lite saker till Mora. Är sista veckan jag hänger nere i Borlänge nu. Tur att det är ganska nära hem så man kan flytta upp lite saker i taget. Kommer att bo och träna i Mora över sommaren så får vi se vad som väntar till hösten. Har lite planer för vart jag ska flytta men bestämmer mig först i sommar vad det blir. Passade på att spela lite badminton med Niklas, Niemi och Jochen i Mora. Lyckades förlora 6 raka matcher. Badminton är inte riktigt min grej. Men jag börjar lära mig lite iaf.

På kvällen var det tredje och sista deltävlingen i terrängserien. Kände mig lite seg på uppvärmningen så jag valde att ligga lugnt första varvet. När jag väl tryckte på var det ingen som följde med så det blev en stabil seger igen. Synd att det inte är lite mer folk som vågar ställa upp. Borde kunna finnas fler uppe i Mora som skulle kunna vara med. Tycker att race är riktigt bra träning nu på sommaren. Hade cirka 5sek sämre tid denna gång jämfört med förra. Fick dessutom en fin nallebjörn i pris.

Här kommer resultat att finnas: IFK Mora FIK

image5

Regnigt i Monaco men soligt i Borlänge

Idag har jag och Hammer varit ute och samlat några timmar. Blev en rullskidtur på fm. och ett lättare cykelpass för att trampa ut benen lite på em. Var inte så varmt men solen lyste och temperaturen var ganska behaglig att träna i. Mötte en hel del folk som var ute och rörde på sig i det sköna vädret.

Dagens höjdpunkt var GP Monaco. Mycket händelserikt race i regnet. Hade varit kul att se på Girot också. Men Tunabyggen har ju plockat bort Eurosport för oss. Fast fick ett tips idag om att man kan se det via NRK på webben.

Träning i Mora och Runn runt.

Igår hade vi träningsdag uppe i Mora med skidhögskolan. Blev två ol/löp övningar på f.m och efter lunch ett kajakpass på Siljan/Orsasjön. Dagens hjälteinsats gjordes av Emil Brindbergs som räddade en liten fågel som ramlat i vattnet under kajakturen. På kvällen var vi ett gäng som var bort till Falun och kollade på Rix FM Festival. Kanske inte mina favoritartister som uppträdde. Men det var trevligt i vilket fall.

Idag har jag och JG tagit en cykeltur runt Runn. Självfallet så tjuvstartade jag passet med en extra bonussväng innan jag plockade upp JG. Gamla järnhästen spinner på fint ännu, även om vevpartiet är lite glappt och växlarna lite skumma. Efter lunch blev det ett intervallpass RK på bandet. Känner mig riktigt stark för att vara den här tiden på året. Nu hoppas jag vädret håller i sig så man kan grilla lite ikväll.



Vilodag och publicitet

Helt plötsligt blev man kändis över en dag. Jag visste att detta med bloggning skulle vara min nyckel ut i kändisvärlden. Nej skämt åsido hade jag inte räknat med att Skidsport.com skulle dra på stora rubriken om min entre i bloggvärlden. Blev lite smått chockad när det började ramla in sms om att jag borde kolla in skidsports sida. Nåväl all publicitet är väl bra publicitet sägs det, så det är väl bara att acceptera läget även om jag hade tänkt ligga lite lågt med detta tills man hade fixat lite design och grejer.

Efter gårdagens bravader blev det idag en vilodag. Ordnade upp lite frågetecken på förmiddagen och passade på att träna lite Guitar Hero. Cyklade in på stan en sväng tillsammans med Marren och Jeddan och fikade. Skönt att ut och röra sig lite allmänt när man har vilodag. Åkte sedan upp till Mora och hade möte tillsammans med klubben. Blir kvar här tills imorgon då skidhögskolan i Borlänge kommer upp till Mora på träningsdag. Jag hoppas det blir fint väder och att vi får en fin löptur i den tunga Mora terrängen på förmiddagen.

Full Hand och Team Sportia Stafetten

Försökte få upp inlägget igår. Men servern ville inte riktigt vara med på noterna. Så vi får helt enkelt ta gårdagens rapport nu istället.

Började dagen med ett långpass rullskidor. Vi var 6st som gav oss iväg från Rymden. Rollen som skulle åka kortpass svängde av Medväga hemöver ganska tidigt. Resten av oss fortsatte Bilingsnäs-Aspeboda-Ornäs. I Ornäs vek samtliga i det restrerande gänget ner sig och jag fortsatte själv Torsång-Tuna-Skräddarbacken hemöver. Fint väder och jag hade åtminstone några att snacka skit med de första två timmarna på passet. Saknades dock några höjdpunkter på passet som alltid brukar inträffa när man åker rullskidor; Vart var de galna hundarna i Billingsnäs ?, Ingen som drog någon bra sarkastisk kommentar i stil med: "Heja Gunde", "Men du har ju glömt snön", Ingen bil som åkte upp fem meter bakom och tutade. I övrigt var passet riktigt bra och ska jag vara ärlig är det bara skönt att slippa dessa vanligt återkommande händelser.

Sen på kvällen var det ju dags för Team Sportia Stafetten. JG fick nöjet att ta Rollens plats och göra mig och Marren sällskap i laget. Marren inledde stabilt på första sträckan genom att krossa det gamla banrekordet. Jag gick ut på andra sträckan med en rejäl ledning och utökade nog ledningen en aning. Var lite sega ben på mig, men jag hade skapligt flyt loppet igenom. JG fick sedan nöjet att defilera i mål. Han lyckades hålla undan, även om han enligt egen utsago gjorde sitt sämsta varv runt älven någonsin. Segermarginalen stannade på 4.10. Vi siktade på en tid under 42min men tiden rann iväg fort på sista sträckan. Som tur var hade JG med sig bullar och räddade upp situationen på ett mycket föredömligt sätt.

Avslutade sedan kvällen genom att se den mycket spännande Champions League finalen tillsammans med Jeddan och Marren. Straffar är alltid kul att se. Att rätt lag vann tillslut gjorde ju inte saken sämre heller.


Sprint i city

Marren hade ordnat några kartor på en sprint inne i stan. Så för att slippa den värsta trafiken drog jag, Marren, Hammer och Jedin igång passet kl 7. Bra lagd bana och inte alls mycket trafik gjorde att det flöt på väldigt bra. Stadssprint är något jag gillar, finns ganska konkreta saker att läsa på. Var dock lite seg i löpningen sedan igår.

På eftermiddagen blev det lite cykel, styrka och stretching nere i gymmet på Jax. Beach 2009 är dock fortfarande långt bort så det är ingen värre stress med den saken. Imorgon är det dags för Team Sportia Stafetten. Ifjol vann 10C en förkrossande seger. Men i år är Rollen tyvärr på väg emot Euromeeting i orientering så jag och Marren kommer få hyra in en sista löpare till laget. Personligen är jag i mycket bättre slag än samma tid ifjol, så jag hoppas vi kan klara segern även utan honom.

Bra måndag

Började dagen med ett rullskidpass. Precis innan jag tänkte svänga av hemåt ringde Jochen och sa att han bangade våran tur upp till Mora. Planerna ändrades lite och jag styrde ut på en längre tur än jag hade tänkt mig. Åt sedan lunch innan jag satte mig på tåget upp till Mora. Väl där hann jag med ett kajakpass och lite fika innan det var dags för andra deltävlingen av terrängserien. Öppnade loppet i ett ganska högt jämt tempo och höll det ända in till mål. Vann ganska komfortabelt. Fick en grillad med bröd efter målgång och sen blev det en snabb dusch och iväg bort till tåget igen. 165:- för 2.8km löpning och en grillad med bröd är inte helt fel. Så nu har man landat i Borlänge igen efter en ganska tuff dag.

image1

Jag har fallit för trycket

Så var det dags. Jag har fallit för trycket och börjat med detta nu jag med. Får konsultera någon som kan lära mig hur jag ska handskas med detta nu bara. Men kan ju börja med en liten säsongsavrundning och säsongupptakt.

Skidsäsongen 07-08 var seg fram till SM. Då hittade jag, utan att egentligen veta hur, formen som jag sökt hela säsongen. Visserligen hann jag åka U-23 Vm innan det. Men resultaten där nere var inte annat än ett fiasko. Sm började bra med en 6:e plats på 15km K (Guld U-23). Fortsatte med en 13:e plats på 30km DP (4:a U-23). Sen följde 5:e plats i Sprint-stafetten tillsammans med Niklas K och avslutades sedan med en 2:a plats i vanliga stafetten tillsammans med Niklas K och Rikard A. Sedan hade vi 5-milen i Orsa där jag slutade 7:a (3:a U-23). Efter de tävlingarna rundade vi av säsongen med lite fina vårtävlingar som även dom gick skapligt.

En liten resumé av säsongen som varit. Nu blickar vi frammåt emot nästa säsong. Traditionsenligt blev jag sjuk när jag tog en viloperiod efter säsongen. Verkar som man trycker undan förkylningar under säsongen och istället släpper ut dom när säsongen är slut. Verkar vara en bra egenskap att bli sjuk efter säsong istället för under säsong. Nu är jag i vart fall frisk och det ända som stör lite är en fot som krånglar lite. Men vi ska nog få ordning på den också. Blandar lite orientering tillsammans med övrig träning nu under sommaren. Vore kul om man kunde lära sig hitta bra i skogen. Det är väldigt roligt i vilket fall.

RSS 2.0