Tagit det lite piano ett tag

Tog det extremt lugnt hela förra veckan. Sen jag kom hem ifrån Finland blev det ett distanspass, två hockeymatcher och ett kortare styrkepass innan Morapinglan. Tror det har varit nyttigt att vila upp kroppen lite eftersom säsongen inte gått alls som jag velat hittils. Började ju bra i Orsa men efter det har det bara varit utför trots att det känts rätt bra på träningarna. Nu är det riktigt kallt i Mora så jag tar det lite lugnt ett par dagar till innan jag ska börja knalla igång med träningen igen. Kör nog Grängesbergsbergsloppet nästa helg för att få en tävling till innan cupen i Åsarna. Tävling är trots allt bra träning.

Igår kördes Morapinglan. Lite småkallt och inte så mycket snö, som vanligt, de senaste åren. Eftersom jag inte kört någon fart på en vecka hade jag inga förhoppningar alls om att det skulle gå bra. Dessutom en teknisk bana med mycket svängar och branta backar. Inte riktigt min favorit. Men en bra bana för att vara Hemus. Finns inte så mycket "bra" backar att tillgå där. Skulle startat med Tobbe Fredriksson. Men tyvärr kom inte han till start så jag fick göra mitt eget race. Gick mig rätt stum i de branta backarna. Men kunde åka in på en 8:e plats efter ett hyggligt race iaf. Långt ifrån toppform men ändock godkänt för tillfället. Daniel Richardsson var outstanding och vann stort före Marren.

Resultat från Pinglan


Precis tagit en viktig seger genom att runda Oscar :).

På hemväg från Vuokatti

Sitter på flygplatsen i Luleå och väntar på ett flyg ner emot Sthlm. Ska stanna där tills imorgon då vi har utvärderingsmöte med multisportlaget. Helgen i Vuokatti har varit lite kylig. Men jag har hört att det varit kallt hemma också så det är nog bra att man acklimatiserat sig lite. Tävlingarna gick inte alls som jag hoppats. Blev en 49:e plats på 15km K, 74:e plats på Sprint K och 70:e plats på 15km. Så fruktansvärt illa. Jag orkar inte åka igenom ett helt lopp riktigt. Det är något som inte fungerar riktigt som jag vill just nu men jag vet inte vad det beror på. Måste försöka hitta tillbaks till rätt väg igen. Tur vi bara är i december ännu. En månad kvar till SM.

15km K i Boden

Kändes bra igår när jag testade skidor och körde på lite A2. Räknade kallt med att gå in åtminstone topp 10 på dagens race med tanke på att så många av toppåkarna i Sverige var borta på andra uppdrag. Så blev det inte och jag är GRYMT besviken med min insats. Har inget riktigt svar på vad som händer.

Öppnade loppet ganska hårt för att vara med direkt ifrån början. Försökte att åka stort och inte förivra mig i åkningen. Det höll i ca 2 varv. Kände då att det skulle bli en tuff dag. Armarna tappade trycket och tiden bara rann iväg. Blev en 17:e plats i mål som uppgraderades till en 15:e plats efter lite diskningar. Jag har inte sett några klipp från hur de som blev diskade åkte. Men jag tycker det är bra att dom vågar göra lite diskningar så att den klassiska distansen får fortsätta vara just klassisk.

Jag kan glädjas med de övriga Moraåkarna idag. Vi gjorde en bra laginsats. David slog till med en 4:e plats. Jocke fick ordning på den klassiska åkningen och gled in på en 11:e plats. Jag blev som sagt 15:e och Solin 16:e man. Gufen slutade någonstans runt 20:e plats. Calle blev diskad men var 19:e innan det. På damsidan blev Eva 4:a och Sofia 5:a.

Imorgon är det sprint i den fria stilen som gäller. Vi får ta nya tag då. Kanske kan man ta sig vidare till kvartsfinal om man lyckas riktigt bra.


Flipp och flopp

Jaha, nu var första Sverigecupen avgjord. Idre var värd för arrangemanget och det kunde väl ha gått smidigare. Tycker det är illa att vi måste snurra på en 2.5km bana när det finns möjligheter till att få ihop en 3.75km, ja kanske rentav en 5km bana i Idre. Sen att seniorklasserna går in i juniorklasserna är ju också beklagligt. Dom först startande i herrseniorklassen fick köra sitt race tillsammans med D17-18 och de sist startande fick köra tillsammans med H19-20. Det blir inte så bra på en kort bana. De är ju på de här tävlingarna som vi utanför landslaget får möjlighet att visa upp oss och då tycker jag att det ska finnas lite riktlinjer för hur arragemanget ska gå till. Ska man köra ett distanslopp tycker jag man kan kräva minst en 3.75km slinga. Nog om det....

Tävlingarna började med en sprint på lördagen i den "stakiska" stilen. Hade arrangörerna tänkt till lite hade vi kanske haft en klassisk sprint men nu var det stakning som gällde för samtliga i herrklassen. Tror det endast var en kines som tog sig vidare ifrån kvalet med fäste och han körde stakning resten av racen. Kvalet gick ganska dåligt. Jag åkte tekniskt fruktansvärt dåligt. Men jag tog mig vidare med 18:e tid. I kvartsfinalen gick det bitvis ganska långsamt men jag var instängd så det var inte mycket jag kunde göra. Men med hjälp av riktigt bra skidor lyckades jag ta mig förbi Micke Östberg på upploppet och kunde gå vidare till semifinal. Var som vanligt sist ut ifrån start i semin och hade svårt att avancera i fältet. Lyckades spurta mig till en fjärdeplats i heatet. Men våra tider var för dåliga så det blev B-final istället. Där var jag rätt trött och fick nöja mig med en femteplats efter att återigen ha fått spurtbesegra klubbkompisen Calle Halvarsson.

Vaknade på söndagen med träningsvärk i överkroppen. Att man är så dåligt tränad att man inte orkar staka fyra varv utan att få det. Kände mig ändå hyfsat pigg och peppad inför loppet. Gick ut lagom hårt för att vara med i loppet från början. Eftersom vi snurrade på en så kort slinga hade, i stort sett allas, sekunderingsklockor gett upp. Så jag hade ingen aning om hur jag låg till under hela loppet. Under andra varvet så lyckades jag få näsblod när jag snöt till en gång. Började fundera på om det var läge att bryta men valde att fortsätta ändå. Hade i vart fall ingen bra dag så det var väl rätt tävling att jävlas på. Vart stum och seg ganska tidigt i loppet. När segrarherren Rikard Andreasson passerade med Daniel Rickardsson i släptåg försökte jag hänga på, men det var hopplöst. Fick istället teamåka tillsammans med Marren, som startat 30 sek bakom mig, den sista biten in emot mål.

Sammanfattningvis så vart det ett bra race på lördagen på den distans som jag kanske inte bryr mig så mycket om. Men istället ett dåligt race på söndagen på det race som jag hade hoppats lite mer på. Bara att ladda om inför Boden nästa helg. Då får vi förhoppningsvis åka ett klassiskt race. Jag har dålig pejl på snöläget där just nu men jag hoppas dom har snö så vi kan köra dom fina banor som finns där och inte den 2.5km som vi körde för några år sedan då vinnaren stakade sig igenom hela racet.

Snart Sverige Cup i Idre

Lägret i Ramundberget vart ruskigt bra. Grymt fina förhållanden och kroppen kändes pigg hela lägret trots en ganska hård belastning. Tillbaka i Falun vara det ingen snö så då fick man passa på att köra några hårda pass inomhus i friidrottshallen. Igår blev det löpintervaller med Marren och sen styrka och idag blev intervaller på bandet. Ikväll åker jag och Marren upp till Idre för att få åka lite på snö inför tävlingarna i helgen. Formen känns bra så det ska bli en spännande helg. En klassisk tävling hade varit skoj nu men det får vi vänta med till helgen efter i Boden.

RSS 2.0