Läger på gång.

Har kommit igång bra med träningen den här veckan tycker jag. Körde mitt första riktiga intervallpass i måndags och det kändes helt ok. Blev tröskelintervaller på rullskidorna uppför Viborg, Orsa. Dessutom hämtade jag hem en ny kajak, en Rocket+, ifrån Stockholm i helgen. Så jag har haft lite nytt att leka med i veckan. Än så länge har jag inte råkat bada med den. Det verkar lovande. Kommer ju dock inte bli någon multisport för mig den här säsongen, som det ser ut just nu, men det är riktigt roligt och bra träning att paddla ändå. Känner mig helt klart mer uthållig i överkroppen efter att jag börjat paddla.

Imorgon åker jag till Sveg för att vara med på första lägret med Team2014. Ska bli kul att träffa alla och få lite mer information om vad som väntar framöver. Det är ett kortare läger som slutar på tisdag. Sen ska jag hem och börja plantera lite skog några dagar.

Mallorca och träningsgrupp

Hemma i Falun igen efter att ha farit runt ett tag. Lägret på Mallorca blev toppen! Nästan 30h cykel i fin terräng med många plockade höjdmetrar. Vädret var bra för träning. Lite molnigt de flesta dagarna men ändå en temperatur kring 20-25 grader. Inget regn på något pass. Benen kändes sådär. Blir lätt stum när det går på för hårt uppför men det kanske man ska bli också ;). En riktigt bra start på den nya säsongen.

Inte blev det sämre av att Lars Selin ringde upp mig och erbjöd mig en plats i det nya U-laget, Team 2014, när jag hade kommit hem. Riktigt skoj att få chansen i en av landslagets träningsgrupper. Ett riktigt bra gäng med vassa åkare ser det dessutom ut att bli så jag hoppas vi kan sporra varandra hårt på lägren och höja nivån ett par snäpp tills nästa säsong. Säsongsplanen måste dock revideras nu när det blir lite nya läger att ta hänsyn till. Angenäma bekymmer ;). Kommer bli dåligt med tid över till multisport så vi får se om det blir några sådana tävlingar i sommar. Första lägret med laget blir 28:e Maj i Sveg och det krockar med det som skulle blivit min första multi för säsongen.

Till helgen åker jag ner till Göteborg och hjälper Polar på mässan. Hade tänkt springa Göteborgsvarvet först men känner att benen inte är i form för 21km asfalt så det får bli ett annat år. Sprang en löptävling i torsdags och benen svarade inte riktigt så bra. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag hade 33h cykel i benen sedan senaste löpsteget. Blev en andraplats på tävlingen 38sek efter Clas Björling och 5sek för Jocke.

Kan tipsa om att Polarjakten besöker Falun imorgon. Passa på att ta chansen att hitta ett värdebevis för en RS800CX.


Nu kör vi igen

Säsongen 2009/2010 är utvärderad och lagd till handlingarna. Planeringen inför den nya säsongen är i stora drag klar. Blir en del förändringar då jag kommer att börja sammarbeta med Daniel Hammarström vad gäller träningsbiten. Kände att jag efter att ha planerat i stort sett allt själv de senaste åren behövde lite nya influenser. Det verkar inte bli några radikala förändringar utan jag och Daniel har ganska lika filosofi vad gäller träningen. Spännande ska det blir iallafall och jag hoppas att jag får vara frisk och hel under hela säsongen. Har varit en del strul de senaste tre säsongerna så nu hoppas jag att jag gjort av den biten.

Har haft den här veckan som lite uppstarsvecka. Riktigt skönt att få börja knalla igång med träningen igen. På tisdag åker jag, liksom ifjol, till Mallorca och cyklar. En hel del träning i riktigt fin terräng väntar. Perfekt som lite kick-off inför träningsperioden. Vi är en grupp på 10st blandat av en massa skidåkare och några cyklister. Tjuvkikade lite på vädret och det ser ut som onsdagen ska vara lite regnig men sen blir det sol och kring 20 grader resten av dagarna. Vi får hoppas att det stämmer!

RSS 2.0