Ramsau väntar

Nu har jag börjat packa väskorna för läger igen. Imorgon åker jag ner till Stockholm för att fortsätta vidare emot München på onsdag morgon. Väl där blir det en bilresa ner till Ramsau. Första gången jag är iväg dit så det ska bli spännande att se vad som väntar. Jag hoppas det blir bra skidåkning och fina förutsättningar för bra träning. Rapporterna jag har fått är dock att det ska bli regn nere i byn onsdag till fredag vilket gör att snö nog är att vänta uppe på glaciären. Perfekt med lite nysnö så länge man kommer ut på träningen. Annars så gilder träningen på som det ska just nu. Knäna gör sig lite påminda ibland men det är just inget som stör så mycket. Idag blev det styrka på morgonen och sen var jag iväg och mjukade upp kroppen med lite massage. Efter en fika på stan med Buckas blev det sedan stakintervaller och lite skidgångsintervaller tillsammans med Erik och Rikard.Livi besökt

Nu är jag uppe i Mora igen efter att ha spenderat några dagar nere i Borlänge. Var inneboende hos Jocke några dagar. Passade bra då jag även kunde hjälpa min handikappade kollega med lite vardagliga sysslor. Idag gjorde jag höstens tester på Livi(Lugnets IdrottsVetenskapliga Institut). Kroppen var lite seg efter de senaste veckornas hårdkörning och jag hade svårt att göra mig av med mjölksyran emellan testerna. Så det blev inget rekord denna gång. Gjorde dock ett bättre test jämfört med samma period förra året och även bättre än i våras. Så det verkar gå frammåt iallafall. Nu ska jag ta det rätt lugnt fram tills nästa onsdag då jag beger mig till Ramsau för lite glaciärträning.

Moraläger avslutat

Nu har vi avslutat hemmalägret i Mora. Parintervaller stod på programmet under lördags förmiddagen. För att visa upp mig lite extra för juniorerna tog jag juniorsträckan medan min parhäst Carl Magnusson fick brottas med seniorerna. Det hela slutade med att jag fick juniorpisk i 9 av 11 intervaller, tungt. Jocke var dock helgens värsting. För att kunna skicka ut sin partner några hundradelar före oss andra så försökte han sätta målgången perfekt. Det hela slutade på akuten med en gipsad hand som resultat. Men Niklas Karlsson kunde medge att Jocke vann den intervallen så det var inte helt onödigt som tur var. Efter lunch i Hemus och fika på kaffestugan var det dags för ett multipass på em. Jag började med rullskidor när de andra löpte. Efter det blev det cykel Sollerön runt. Det hela avslutades med lite plaskande i kajakerna ikring saxviken.

Söndagen började med innebandy och fotboll. För att vila knäna lite extra paddlade jag en sväng istället. Seniorerna sägs ha vunnit innebandyn medans fotbollen slutade oavgjort. Tur att dom höll ihop det skapligt fastän inte jag var med. På eftermiddagen skulle det cyklas till Läde för att springa Bananbanan. Jag valde återigen att köra alternativt i form av styrka istället. Kroppen känns fortfarande pigg men nu blir det några lite lugnare dagar. Ska göra test på LIVI onsdag eller torsdag till veckan så jag hoppas kroppen är på topp då. P.g.a knäbekymren kommer jag att stå över Lidingöloppet i år.

Tillbaks från Sälen med fortsättning i Mora

Blev en riktigt bra vecka uppe i Sälen. Skidhögskolan befann sig på plats hela veckan men hade sällskap av delar av skidygmnasierna i Mora och Torsby Mån-Ons. Vi började med klassiskt race i måndags. Jag kände mig lite sliten sen multisporten men kunde hänga i hyfsat. Var masstart och jag hängde med i tätklungan fram tills jag körde ner staven i en spricka i vägen och drog av handtaget ifrån staven. Fick vända och hämta staven och tappade en del jobbiga meter på klungan. Jobbade sedan på själv resten av racet och avancerade några placeringar för att komma imål på en 6:e plats tror jag. Håkan Löfström stack ifrån klungan och kunde vinna ganska komfortabelt. Lite orientering och lätt löpning på eftermiddagen.

Tisdagen blev det långtur löp kombinerat med lite orientering på fm. Ruskigt fint uppe på fjället. Plockade några mil och några höjdmeter under passet. På eftermiddagen körde vi lite rullskidor fritt. Letade reda på rullskidbanan i Lindvallen som låg ganska dold då dom grävt av och byggt igen vägarna in till den så man fick lov att springa genom skogen för att komma in till den. Blev lite styrka efter rullskidorna.

Onsdagen började med tröskelintervaller RF på samma bana som vi körde racet på. Låg och körde tillsammans med Jimmie Johnsson. Blev ett bra pass. På eftermiddagen var det några som sprang men jag valde att gå skidgång istället.

Torsdagen blev det långtur löp på fm. Jag sprang ett varv på fjället tillsammans med Patrik Karlsson och Jimmie. Blev en fin tur via Lindvallen-Hemfjällstangen-Vålbrändan. Lyckades dock dra på mig skapliga skavsår på hälarna och lite öma knän. Eftermiddagen bjöd på ett lugnt RK pass. Jag körde från Fulunäs via Stöten och fjällvägen tillbaks till Högfjället.

Fredagen började med löpintervaller upp emot fjället. Hade dock känt redan på morgonen att knäna inte var i bästa slag så jag fick lov att avbryta intervallerna och ta mig lugnt neröver igen. Dock är det inte löparknäet som spökar utan det är nog bara lite mycket löpning under veckan som känns. Blir nog bra bara jag tar det lite lugnt med löpningen någon dag. Efter passet blev det hemfärd till Mora och sen blev det en paddeltur tillsammans med Leijon på eftermiddagen.

Till helgen blir det hemmaläger i Mora tillsammans med juniorerna. Känner mig fortfarande rätt pigg i kroppen men får väl ta det lite lugnt med knäna så dom piggnar till igen.

På väg emot läger i Sälen

Blev en servicedag idag. Tvättade av kajaken och cykeln. Ordnade lite med rodret som strulade lite. Fixade lite problem med cykeln som uppstått efter tävligen i Göteborg. Annars blev det ganska lugnt fram tills kvällen då Marren sms:ade och frågade om jag hängde med på innebandy. Som vanligt kan jag inte tacka nej till sånt om jag inte har någon riktigt bra anledning. Blev några matcher på St:Mikaelskolan med blandade lag. Dock bör poängteras att sista matchen var det vi Moringarna emot skidgym folket och naturligtvis gick vi segrande ur den striden som beskrevs som prestige-match av skidgymgänget innan nersläpp.

Nu har jag packat väskorna igen och imorgon beger jag mig av tillsammans med skidhögskolan till Sälen för att vara på läger fram tills fredagen. Det blir nog bra och det ska bli kul att åka upp till fjällmiljön nu när mitt knä verkar hålla för löpningen. Är dessutom ett riktigt stort gäng som åker iväg då det inte bara är skidåkare utan även orienterare med. Kan nog bli en tuff vecka där uppe. Precis vad jag behöver just nu.

Femmans Multisport

Åkte ner till Göteborg på fredagen. Kollade lite på TC och åt lunch i Mölndal. Spanade runt lite mer och väntade in brandmännen (Polarpuls-gänget). Åt middag med dom och lämnade cyklarna som jag transporterat ner åt dom. Åkte sen ut till Kortedala där jag slöt upp med min teampartner Johan Skärskog samt ett damlag från Sthlm. Gjorde de sista förberedelserna på kvällen och snackade ihop oss lite. Var dessutom första gången jag träffade Johan så det var roligt att snacka lite allmänt. Han visade sig vara en trevlig och rolig 38-årig pojke med järnvilja ;).

Tidig morgon som vanligt när det är multisport. Redan kl 7 var vi borta vid starten och fick vårat startkuvert och gjorde i ordning i växlingszonen. Diskuterade lite vägval på cyklingen och gjorde en bra plan. I multisport får man nämligen ofta ut kartorna i förväg och kan planera sina vägval lite. Dock var första och sista orienteringsmomentet gafflat så dessa kartor fick man inte ut innan start utan plockades upp i startögonblicket.

Starten gick och tempot var högt direkt från start. Vi fick släppa täten en del men arbetade på i ett bra tempo. Blev lite småbommar då jag läste lite snett i branterna ett par gånger. Men överlag gick första orienteringen skapligt. Såg att det hade kommit ut lite sträcktider nu men har inte hunnit studera dem så noga ännu. Dock  tappade vi 8 min på Buff på första orienteringen vilket var mer än vad jag hade trott.

Efter orienteringen var det dags för paddlingen och den flöt på riktigt bra tyckte jag. Kunde hålla ett hyfsat tempo igenom den. Efter att ha ögnat lite snabbt på sträcktiderna tycker jag det verkar som vi haft tredje snabbaste tid på paddlingen. Ca 5 min efter Buff och 2.30 efter Lundhags. Riktigt nöjd med det får jag säga.

Efter paddlingen bar det ut på cyklingen. Var lite kallt dom första minuterna eftersom det blev bad när man skulle ur kajakerna. Men det tog inte lång tid innan man var riktigt varm igen. Från ettan till tvåan hade vi en plan men kartan var lite skumt ritad p.g.a lite nybyggnationer så vi gjorde en liten krok här och följde inte vår plan fullt ut. Men det blev ingen grövre miss som tur var. Sedan flöt cykligen på hyfsat bra hela tiden och tempot var helt ok. Mot slutet av cykligen bröt det av med den längre orienteringen.

Den gick orienteringsmässigt bra. Terrängen var tuff och vi tappade lite i tempot med kunde hålla ganska jämna steg med de lag som låg ikring oss.

Sen var det dags att avslutade cyklingen med några kontroller till innan det hela avslutades med en orientering igen. Blev en liten bom på denna annars flöt det på rätt bra.

I mål kom vi som femte lag men ett lag var felstämplat så det blev en fjärdeplats tillslut vilket känns riktigt bra. Jag var nöjd och Johan var nöjd så då måste det ju varit bra.

Sträcktider

Test och multisport förberedelser

Började dagen med att göra test på bandet igen. Positiva resultat denna gång då viloveckan jag hade förra veckan har förändrat det som den skulle. Känns stabilt och nu är det bara att gasa på ett tag igen. Jag har egentligen inte känt mig sliten men om testerna tyder på att man varit det lär man lita på dom. Efter testerna tog jag en sväng på Siljan i kajaken. Blev väldigt vågigt emot Sollerön så jag vände och åkte bort emot Vattnäs istället. På eftermiddagen cyklade jag först ett kort pass och sen blev det styrka på det. Kvällen ägnades åt att se över utrustningen inför helgens race. Är en hel del utrusning att hålla koll på när man kör multisport så det gäller att försöka hålla allt i trim. Imorgon bitti styr jag kärran ner emot Mölnlycke. Min teamkompis Johan har ordnat boende i närheten av TC dessutom så det blir nog en bra helg hoppas jag. Femmans Multisportrace heter tävlingen. 33 lag anmälda i herrar lång. Enligt PM så utlovas gafflade orienterings banor vilket känns bra på en multisport.


Plantkänslan sitter kvar

Tränat på några dagar nu. Det känns bra och nu väntar som tidigare nämnts multisport till helgen. Åker ner till Göteborg på fredag är tanken. Igår blev det plantering med klubben på kvällen. Det var ett fint hygge så det var rätt kul att sätta lite igen. Tog inte många plant innan man var uppe i bra tempo igen. Idag har jag åkt ner till Borlänge en sväng igen. Skola idag och imorgon. Bor hemma hos Hammer tillsammans med Rollen. Trodde jag hade en lägenhet i Falun på gång idag men det var ju som vanligt bara som man trodde. Får fortsätta leta efter det verkar det som.

Manusstrejken är över i USA så nu har det börjat gå massa bra serier att se igen. Californication och Prison Break är favoriterna just nu. Hoppas på att Heroes börjat gå snart också.

Torsby avklarat

Då var man hemma igen efter ett läger i Torsby. Det var kul att få åka lite på snö igen. Känna lite på de riktiga skidorna några pass. Hann inte ens bli less på tunneln så troligen var man där för kort tid. Tyckte hela Mora-gänget verkade pigga så det känns stabilt inför vintern. Var ett ungt gäng som var iväg på läger. Erik var med de första två dagarna men sen var det Sofia som var den äldste ibland oss, med sina 24 år. Själv tog jag det piano där nere, vilket var planerat, så nu är man rejält sugen på några hårda veckor framöver. Nästa helg är det dags för lite multisport igen. Blir kul att komma igång med lite sånt igen. Det är Femmans multisportrace i Göteborg som går av stapeln. Ska köra tillsammans med en kille som heter Johan Skärskog. Blir spännande att se vad vi kan uträtta där nere.

Igår passade vi även på att avverka den obligatoriska menyn på Meba i Torsby. Var dock många som bangade i år. Men jag, Marren och Frillen vågade oss på Super Double Meal med plusmeny toppat med extra bacon och ost.

Läger i Torsby

Befinner mig i Torsby på läger för tillfället. Efter lite planeringsändringar på grund av skador så har jag lyckats få en lågvecka över lägret. Kör lite teknikträning inne i tunneln på förmiddagarna och hjälper till som coach på eftermiddagarna. Igår var det lite kalabalik på eftermiddagspasset då vi inte hittade igen Eva på löppasset. Efter att ha kört runt lite på grusvägarna och bl.a varit 2m ifrån att krocka en älg var vi nära att dra igång stora pådraget eftersom det började mörkna. Men tillslut dök Eva upp nere vid tunneln i Torsby. Vi hade missat henne precis då det fanns lite olika alternativ av led på slutet. Skönt att det blev bra med det iallafall.

Idag körde vi klassiskt i tunneln på förmiddagen. Känner mig grymt sugen på att trycka på men det är ju lika bra att ta det lite lugnt och vara fullt laddad inför högveckorna som kommer. Gufen hade inte vallat innan passet och tyckte därför att han kunde valla på plats. Vilket blev mitt i receptionen vid tunneln.


Bilder från Hammers Hill

Emil Brindbergs var med som fotograf under gårdagen. Så det blev en del fina bilder från tävlingarna.

                  
Vägvalssnack efter Sprint-O        Grislöpningsfinal               Start på stakning

                            
        Less efter målgång                 Prispallen                       Hela gänget

Hammers Hill

Började dagen med tester på Skeriol igen. Hade högre puls nu när jag körde på morgonen gentemot när jag körde i lördags eftermiddag. Vet inte om man kan dra några slutsatser av det riktigt. Tror dock att mitt avbräck ifrån löpningen har gjort att jag tappat en del i konditionen. Så nu är det skönt att man kan springa igen.

På eftermiddagen åkte jag ner till Borlänge för årets upplaga av Hammers Hill. Vi började med Micro-OL. En av mina gamla paradgrenar. Hade inte det rätta trycket i steget idag och fick se mig slagen av Sprint-Jedin och Anton Lif. Men en delad tredjeplats i prologen lovade gott inför fortsättningen. Andra grenen var Sprint-OL. 1,2km i Jaxområdet. Riktigt rolig bana. Gjorde ett dumt vägval och tvekade lite till en kontroll. Blev en femteplats på momentet, 19 sek efter Marren som segrade. Sen var det dags för den fruktade grislöpningen. Maxlöp uppför Plättbacken. Jag gjorde ett stabilt kvallopp och kvalificerade mig för A-final tillsammans med Sprint-Jedin och Anton igen. Det var väldigt tight om placeringarna bakom oss och efter diverse protester åt olika håll beslutades att det bara blev tre personer i A-final. Jedin var alldeles för stark för oss och tog hem grislöpningen. Jag och Anton delade andraplatsen. Sen drog vi på oss rullskidorna och tog ett stakrace. Jocke vann detta före mig. Var lite seg efter testerna i morse. Dags för sista grenen som var Rullskid-OL med jaktstart. Jag gick ut i ledning 8 sek före Peter Arnesson. Efter en liten felåkning till 2:an var vi 4st som var i stort sett samtidigt ut på första fjärilen. Här gjorde jag en bom igen och tappade ytterliggare. Blev en hård duell med JG om femteplatsen istället. Men rutinerad som han är så var han först till sista stämplingen och fulade sig lite där så jag aldrig hann ikapp honom i spurten. Tappade alltså ner till en total sjätteplats. Det var i vart fall en trevlig tillställning och mycket cred till Martin Hammarberg som ordnade denna fina tävling. Dessutom får jag sova på hans soffa ett par dagar.

RSS 2.0