På gång igen

Blev några lugna dagar när jag kom hem till Sverige igen. Stannade kvar i Sthlm och hälsade på lite kompisar. Besökte en skidträff i Bromma bl.a. Imponerande vilket intresse det finns där nere. En aldrig sinande ström människor passerade genom kassorna med skidor i händerna under den tiden jag var där. Resten av helgen blev det en del spelande av för mig nya brädspel på Kth. Träffade på en massa nya trevliga människor. Lördagskvällen toppades upp med en grym konsert med Muse. Riktigt nöjd var jag med konserten när jag gick därifrån. Efter hemfärd och lite förnedring i badminton samt styrka på söndagen så var jag redo för en ny vecka.

Började lite lugnt i måndags med ett kortare pass. Igår blev det ett långt DÖK-pass på fm. och sen ett lugnare pass samt styrka på kvällen. Idag har jag varit i Gesunda och gått stavgång. Riktigt härligt höstväder var det och intervallerna gick bra. Vet inte om jag känner av någon direkt höghöjdseffekt, eftersom det var så pass lite vi var uppe på höjden, men hyfsat fort gick det i alla fall. Nu ska jag ut i vallaboden och göra i ordning lite skidor för testning. Åker ner till Falun idag för att göra klart med nya lägenheten som jag och Jocke förhoppningsvis ska flytta in i till helgen. Det blir grymt!. Imorgon drar jag till Torsby en sväng för att testa igenom lite nytt material tillsammans med Atomic inför vintern. Det ska bli intressant. Det är ju inte så långt kvar till premiären. 8 November är det dalapremiär i Orsa, 8km klassiskt. Gäller att passa på att åka klassiska tävlingar när man får möjlighet. Skidförbundet verkar ju inte vilja att man ska åka det längre vilket är lite tråkigt när man som jag är mest av en klassisk specialist.

Äntligen finväder i Ramsau

Ett pass återstår av lägret här i Ramsau. Efter en lite trevande inledning på lägret med dåligt väder så bjöd de sista dagarna på helt fantastiskt väder. Nästan så att man känner att det bränner lite i ansiktet. De två senaste dagarna har den stora banan varit öppen uppe på glaciären och vi har åkt och njutit i solen. Bra att det blev en sådan här avslutning på lägret så att man ser hur bra det verkligen kan vara här nere. Igår körde vi Pichltest tillsammans med militärerna och det visade att vi ligger med rätt bra inför vintern. Calle var så stark som han varit hela lägret och sopade hem testet före Rikard. För min egen del blev det en fjärdeplats. Känner att jag saknar en del av kapaciteten uppför men stakningen går desto bättre i år. Imorgon blir det ett kortare pass innan lunch och sen blir det avfärd emot München för vidare färd emot Stockholm. Där blir jag kvar till helgen då jag ska kolla på Muse på Hovet. Grymt avslut på ett par bra veckor.

 


Ramsau

Nu har man äntligen kunnat komma ut på internet med acceptabel hastighet. Har varit nästintill omöjligt att surfa den första veckan här nere. Men igår checkade ukrainarna ut och efter det har det flutit på. Dom måste ha suttit och tankat en hel del för det tog ca 20min att komma in på sin mail då och nu går det på 1min. Så jag passar på att göra en liten rapport.

Träningsmässigt har det inte varit samma fina förhållanden här i år som ifjol. Men det har gått bra att träna i alla fall. Snön har vräkt ner och det har gått hyfsat att åka skidor nere i byn istället för uppe på glaciären, som varit avstängd några dagar p.g.a vädret. Hittils har vi varit uppe på glaciären två gånger och än så länge har vi inte sett till solen. Tre gånger till planerar vi att åka upp så jag hoppas verkligen att vi får någon dag med riktigt fint väder åtminstone. Min formstatus har inte varit den allra bästa här nere men det blir rätt bra träning ändå. Det är ju trots allt inte nu man ska vara i form. Några i gänget visar dock riktigt bra form så det ska bli en spännande vinter för oss.

Hackmora Bergslopp

Blev en grabbkväll i Falun igår. Tv-spel, pizza, chips och Vm-fiasko tillsammans med trevligt sällskap. En bra uppladdning inför dagens race med andra ord. Hälen kändes inte av så farligt i morse. Dock känner jag av den en aning nu men det är ganska lugnt. Småkyligt höstväder bjöds det på som brukligt. Racet startade i hög fart och jag släppte ganska direkt dom allra snabbaste. Efter första kilometern började man bli ganska seg med jag försökte att mala på i ett hyfsat tempo uppöver. Vi blev en liten klunga som jagade bakom de två snabba Turebergslöparna. Jag var väldigt stum den sista biten och tvingades släppa dom med ca kilometern kvar. Lyckades ta mig in på en sjätteplats tillslut med tiden 12.28. Det är ändå bara 13sek ifrån min bästa tid som jag hade när jag vann 2004. På den tiden var jag ett antal kilo lättare och trivdes betydligt bättre att springa uppför. Så jag är trots allt nöjd med min sjätteplats. Dom andra springer snabbt helt enkelt. Imorrn drar vi till Ramsau!


Stum-Björn i låren ?   Foto: Fam. Jacobsson/Malmin

Resultat

Snart dags för Ramsau

Veckan har flutit på bra träningsmässigt. Efter den extra vilodagen i måndags startade jag upp lugnt igen med ett pass på tisdagen. Men sen i onsdags har jag rullat på som vanligt och det har känts riktigt bra. Körde skidgångsintervaller i onsdags uppför Gesundaberget och i torsdags körde vi maxintervaller med klubben också det i Gesunda. Härligt att det har flutit på så bra igen direkt efter några dagars förkylning. Idag blev det lite rehabträning på förmiddagen. Cyklade lite lugnt och sen blev det lite hållningsstyrka och lite styrka med slangarna. Fick lite ont i en häl efter att jag och Jocke hade sprungit en sväng igår morse. Inget allvarligt men en liten ömhet i den. Känns hälen bra imorgon så är det mycket möjligt att jag åker och springer Hackmora Bergslopp. På måndag drar vi till Ramsau med klubben så det var läge att ta en lite lugnare dag nu igen så man kommer med fulla batterier till lägret. Skulle bli lite halvdåligt väder där nere såg det ut som på prognoserna just nu. Men bara man kommer upp och kan åka på glaciären så ska det bli bra. Är ju ruskigt fint att träna där nere när vädret visar sina bästa sidor. Närmast nu laddar vi för VM-kval ikväll. Dags att Sverige sätter lite bollar i nät nu.

Upp och lite ner

Har tränat några pass nu igen och det har känts rätt bra. Igår blev det stakintervaller tillsammans med Martin Johansson på fm. och sen körde jag styrka på eftermiddagen. Kanske blev det lite för tufft för idag var jag lite hostig igen. Slängde in en extra vilodag. Skulle egentligen gjort tester på LIVI på onsdag men eftersom jag varit lite småkrasslig så beslöt jag mig för att flytta testerna och istället försöka bli kvitt snuvan på riktigt. Om en vecka ska vi åka till Ramsau med klubben så då vill jag vara frisk och kry. Vi får se hur det känns imorgon. Jag är ruskigt sugen på att komma igång med träningen på riktigt nu igen. Inatt ska det bli minusgrader och imorrn ska det visst övergå till regn så det blir nog lite halt framöver.

Småsnuvig

Hann med en dag med träning efter Lidingöloppet. Var inga problem med orken då utan tyckte jag kunde trycka på riktigt bra i backa rna när jag var ute och cyklade. Men i tisdags vaknade jag upp med täta bihålor. Blev till att ta några lugna dagar. Bestämde mig idag för att definitivt lämna återbud inför multisporten i helgen. Ruskigt synd. För jag var grymt taggad och sugen på den. Hoppas Jonte hittar någon annan att köra med. Kände mig dock betydligt bättre på eftermiddagen idag. Så om det inte blir sämre ska jag ta ett lugnt pass imorgon och se vart det leder. Men det känns dumt att köra en tuff tävling på över sex timmar om jag inte kunnat träna de senaste dagarna.

RSS 2.0