Sommarväder

Idag har det varit heldag mys med Jocke. Vi började med intervaller i morse. Jocke var ruskigt stark idag. Trodde man skulle kunna få lite lucka eftersom han körde med lite tyngre hjul. Men han bet i bakom mig och på slutet av intervallerna gick han t.o.m upp och bombade på. Bra pass blev det i vilket fall. Är inte i bästa intervallform efter 5 dagars multisport men i övrigt känner jag mig pigg i kroppen. Blev ett besök på glassbaren, båtåkning och bad på em. Skönt att svalka av sig lite i värmen. Avslutade dagen med en härlig paddeltur på Siljan i det fina vädret. Ruskigt fin dag med andra ord. Var lite vågigt på Siljan men det klarade vi bra utan bad. Imorgon kör jag ett cykelpass på morgonen och på eftermiddagen åker vi upp till Tänndalen. Blir bra med lite läger i fjällterrängen så länge knäet kan hålla för belastningarna. Känns rätt ok i det just nu och hälsenan verkar betydligt bättre. Så det borde inte vara några problem.

 

Jocke körde pråm först och var glad. Sen fick han köra Razor då blev han ännu gladare.

 


SI-pinnar verkar flyta ändå

Varit i Stockholm i helgen och spelat lite Magic. Skönt att koppla bort idrottandet ett tag och ha fokus på nått annat, träffa lite övriga polare och bara vara för en stund. Magic är ett komplext kortspel som jag brukar roa mig med när läge finns. Lite smånördigt kan vissa tycka, men det är väldigt roligt. På lördagen kördes en Legacyturnering där jag efter att ha darrat in 3-2 i swissen lyckades ta mig till Top 8. I kvartsfinalen fick jag dock se mig besegrad efter en väldigt rolig match emot en göteborgare. På kvällen var men rätt sliten efter O-ringen och dåligt med sömn så vi blev bara ett gäng hemma hos en polare som heter Rickard och snackade skit och spelade spel istället.

 

På söndagen var det en Vintageturnering och här gick jag 3-1 i Swissen och tog mig ända till final där jag dock fick stryk av Rickard. Vann lite pengar som kunde finansiera resan i vart fall. Blev en pasta på polisernas favoritpizzeria på Kungsholmen och sedan blev det tåg upp till Mora igen. Hände en lite rolig grej under dagen. När jag satt och väntade emellan rundorna fick jag ett telefonsamtal av en orienterare ifrån Järfälla som frågade om jag varit på O-ringen och tappat min SI-pinne. Visst hade jag det, men jag var ju rätt säker på att den låg gömd på älvens botten. Tydligen hade den spolats upp på land och blivit funnen. Dom hade sedan kollat upp vem pinnen var registrerad på och nu ligger den på posten på väg tillbaks till mig. Ruskig tur man kan ha. Hittade ju även kompassen som jag tappade på tisdagen och nu får man även tillbaks sin pinne som också försvann på tisdagen.

 

Idag har jag kostat på mig en till träningsfri dag för att spara på hälsenan och knäna. Imorgon ska jag dra igång igen och känna om benen håller för fjällorienteringen. Det borde inte bli några större problem. Ska ta det lugnt med hård belastning på de utsatta delarna nu under veckan bara. Har haft lite materialvård idag istället och lagat skadorna på kajaken och på paddeln bl.a. Så nu hoppas jag att den är fit for fight igen.


O-ringen är över

Så var O-ringen slut för den här gången. Hann egentligen inte se så mycket av själva arrangemanget när man bodde i egen stuga 2 mil ifrån C-orten. Men jag antar att det funkat ganska bra. Multisporten har i vart fall funkat helt ok enligt min mening. Var ju lite osäkerhet och frågetecken inför tävlingarna men det flöt på bra. Var väl några sträckor som inte var helt optimalt lagda men allt kan inte vara perfekt. Jag har verkligen fått mersmak för multisport även om det känns som det mesta har gått emot oss under veckan. Har lärt mig att SI-pinnar sjunker väldigt snabbt och att jag bör bli bättre på paddlingen. Finns en hel del att jobba på där.

Vi lyckades hämta upp några placeringar de sista två dagarna och slutade således inte sist i långklassen. Fast egentligen skulle vi väl varit diskade eftersom vi tappade en pinne på andra etappen och den måste medföras till målet. Men eftersom det var längst bort på sista momentet som vi tappade den och det kunde styrkas ganska väl att vi varit runt hela banan fick vi en tid av 9h på andra etappen istället. Bra att det är lite mer avspänd miljö i multisporten. Känns bra att allt inte är så blodigt allvar hela tiden. Resultatmässigt var O-ringen ett misslyckande men det var värdefull multisportträning för mig. Det var ju trots allt bara min andra tävling. Nästa år kanske man är fullfjädrad multisportare under sommarhalvåret. Känner mig betydligt starkare i överkroppen efter att ha börjat paddla så jag hoppas det även kan ge positiva resultat till vintern.

Var bort på sjätte etappen en sväng. Mycket folk i farten. Jag sålde dock min biljett utanför och begav mig till Mora för att imorgon ska jag ta tåget ner till Stockholm för att träffa lite kompisar och spela lite Magic. Ska bli skönt att slappna av med lite annat ett par dagar och ladda inför nästa veckas prövningar. Vi har nämligen läger i Tänndalen i samband med fjällorienteringen. Jag ska köra med Markus Leijon. Då kanske det är dags att resultatmässigt ta revansch på den här veckan. Har känt mig riktigt pigg i benen under veckan även om jag har lite krämpor just nu.

O-ringen Etapp 5 - Repor till folket

Idag var det sista dagens tävlingar på O-ringen. Blev en tidig morgon då vi lämnade cyklarna i Sälbo, en mil norr om Sälen. Sen lämnades kajakerna i Görälven uppe vid Stöten. Det var jaktstart idag men eftersom vi haft problem under veckan startade vi i masstarten klockan 8. Först var det ca 2km löpning till kajakerna. Väl där började helvetet. Görälven visade sig inte från sin allra bästa sida utan det var ganska grunt på många ställen och även mycket sten. Hördes ganska mycket arga kommentarer om paddlingen efter. Allihop hade fått rejält med repor under kajakerna. Minst en kajak hade sprickor och enligt vad jag hörde var det en kanadensare som gick av. Ingen riktigt rolig paddling med andra ord. Man var både fysiskt och psykiskt slut efter de 20km paddling. Tog mig och David ca 2h att paddla ner. Var svårt att få någon rytm i paddlingen och mixlagen hängde med oss i sina kanadensare. David tappade sitt roder och mitt roder blev rejält vint. Efter paddlingen vart det en cykelorientering. Var egentligen bara ett ställe det var möjligt att göra vägval på och jag och David lyckades naturligtvis ta det något sämre. Det är svårt att se på gröna kartan hur terrängen ser ut så det blir lite lotto om man tar rätt val. Det var ingen större katastrof dock, ca 2min antar jag att gick till spillo där. Vi cyklade bl.a gamla Sälenvägen upp till Lindvallen och sedan upp på toppen av slalombacken. Avslutningen av cyklingen var en downhill-bana ner. Var rätt så kul, men tuff cykling. Som avslutning hade vi en orientering och det var ganska lurigt i Lindvallsterrängen. Blev ett par bommar. Tror vi hade kring 4.50h i sluttid. Tyvärr var det lite tjall med kontrollerna på slutet så resultaten blev lite skumma ett tag men jag tror dom blev rätt tillslut. Har inte hunnit kolla dom ännu faktiskt. Det var en riktigt solig och fin dag. Värmen tog hårt på krafterna på de flesta. Nu är man lite mör i kroppen men jag hoppas det ordnar upp sig till nästa vecka. För tillfället har jag ont i en hälsena och lite tendenser till löparknä. Får ta det lite lugnt med löpningen och se till att allt blir bra.

O-ringen Etapp 4 - Är man i tät ska man hålla kartkontakt

Dagens etapp började från botten av hundfjället och sen upp på fjället. Alla lag tog det rätt lugnt ut från starten och jag och David var de som fick hålla i orienteringen. Det gick bra uppe på fjället. Vi gjorde bara några småbommar men var hela tiden med i täten och styrde fältet större delar av orienteringen. Efter 10 kontrollers orientering var vi nere ifrån fjället igen och tog oss bort till växlingsplatsen där vi bytte till cykelorientering istället. Vi stämplade in först borta vid växlingen men Polarpuls och Lundhags låg också med oss. Ut från cyklingen tog Polarpuls i orienteringen och vi övriga hängde på. När vi svängt av på en stig blev dock Lundhags osäkra på om vi verkligen var rätt ute. Varken jag eller David hade hängt med så bra på kartan och blev osäkra vi också. Lundhags vände tillbaks och vi hängde med dem. När vi kommit bort en bit på den större vägen igen insåg vi vår stora bom och vände tillbaks. Vi var på rätt stig ifrån början och nu hade vi gett bort 6-7 min i onödan. Det blev till att försöka jaga ikapp så gott det gick. Vi jobbade på under resten av orienteringen även om David strulade lite med växlarna. Efter cykelorienteringen tog vi vid den andra orienteringen och avslutade in emot mål. Jag drog David den sista biten på orienteringen och vi kunde gå i mål ca 4 min efter segrande Polarpuls. Kul att dom fick vinna en etapp nu när bägge Lundhagslagen gjorde bort sig lite. Hade ju dock varit ännu roligare om jag och David hade fått vinna en etapp men då måste man hålla kartkontakt hela tiden. Det var ruskigt klantigt men man blir stressad när man ligger med i täten. Vägvalet som vi tog till första cykelkontrollen var också felaktigt så hade vi tagit det lite lugnt i växlingen och tagit vårt eget vägval ut hade vi varit ensamma i ledningen. Var riktigt bra bana idag. Ok orientering med fjällinslag samt en klurig cykelorientering.


O-ringen Etapp 3 – Dags att söka ny multisportpartner ?

Idag fortsatte problemen. Vi har ju inget med totalen att göra utan nu ligger fokus på etapper. Dagen började med orientering. Var lite lättare terräng än igår så David kunde pumpa på lite bättre på löpningen. Vi hängde i skapligt och in till växling låg vi runt 8:e lag ca 30 sek efter täten. Där bytte vi till ett moment som hette Bike&Run. Det innebär att en cykel används men bara en person får vara på cykeln åt gången. Det här var en gren som passade oss bra. David fick cykla och jag sprang. De andra lagen körde taktiken att dela på cyklingen medans vi valde att jag sprang hela tiden. När det blev brant så sprang jag med cykeln istället. Vi plockade rejält och på toppen av Tandådalen var vi i tät strax före Lundhags. Nu var det bara nerför kvar till växlingen. På vägen ner skulle en kontroll passeras. Jag sprang rakt på över mossen medans David körde runt, trodde jag. När jag kom ner till kontrollen stannade jag och väntade på David. Lag efter lag passerade och jag fattade inte vart han tagit vägen. Efter ett tag insåg jag att något var fel och började ta mig neråt. När jag kommit ner halvvägs mötte jag en frustrerad David. Han hade fått hjärnsläpp och kört rakt ner till växlingsplatsen där han stått och väntat på mig istället. Vi tappade en hel del tid på den sträckan och dagen var såklart förstörd. Jag var fortfarande inställd på att köra på för fullt och ta några sträcksegrar men David var inte så motiverad på det. Vi valde dock att fortsätta tävlingen för att få ett resultat. Efter växlingen fick även jag en cykel och vi körde ett varv till. När vi tagit oss upp på berget igen och skulle ner körde David ner hjulet i en grop och for över styret. Naturligtvis lyckades han slå in bakhjulet i ett staket som avgränsade backarna. Hjulet blev vint och cykeln obrukbar. Det var bara att springa återstoden av cykeldelen. Vi tog det dock ganska piano efter det missödet. Kändes ganska hopplöst. Efter det avslutade vi med en kort orientering. Själv är jag fortfarande pigg i benen men känner av lite tendenser till ett löparknä så jag ska försöka stretcha ut det och massera upp låren lite. Hoppas att det inte blir nått värre med det. Ska känna efter så jag inte förvärrar något nu när vi ändå är så långt bakom. Imorgon är det dock kortdag så det kanske inte blir så stora påfrestningar på knät.


O-ringen Etapp 2 - Hell on earth

Då var totalen i O-ringen körd. Hände en del olyckliga saker idag som grusade våra planer. Blir till att försöka jaga etappsegrar de sista tre dagarna istället. Dagen började tidigt med start redan kl 8. Var riktigt trångt i starten men vi kom iväg hyfsat och låg med i täten till en början. Var ordentlig stigning redan från start och vi fick tyvärr lov att släppa några av topplagen och dra ner lite på tempot. Till 6:an gjorde vi dock en parallell miss och läste på fel myrstråk. Vi hamnade något snett och tappade nog ca 3 min där. När vi var på väg ner emot sista kontrollen kom dock favoriterna Lundhags och Buffs och sprang ikapp oss. Dom hade också missat grovt. Vi hade alltså ganska bra häng på topplagen ändå. Efter orienteringen slängde vi oss på cyklarna med flytvästen på. Vi startade vasaloppsstarten ut och uppför första backen så åkte Lundhags på väldigt bra. Buffs tvingades släppa och även jag och David fick släppa iväg dom några meter. Sen låg vi på ungefär samma avstånd upp till första momentet. Första cykelkontrollen var belägen på en ö i Smågansjön så det blev löpning en bit och sedan simning ut till ön. Vi mötte ledarlagen under simningen och kunde konstatera att vi låg ca 2 min efter täten. Sen blev det cykel iväg till en kortare orientering. Inga större misstag här och vi höll ungefär samma avstånd fram till täten som bestod av Polarpuls, Lundhags 1 och Lundhags 2. Sen avslutade vi med cykel ner till startplatsen igen. Lite småteknisk utförskörning och vi såg några vurpor. Vi klarade oss dock skapligt bra. David tog sig bara en mindre flygfärd. Själv lyckades jag tappa bort min kompass på vägen ner igen men den fick vi tänka på senare. Vi avslutade dagen med paddling igen. Lite längre paddling denna dag. Paddlingen gick återigen ganska bra. Kände mig pigg men hade lite problem med kramp i låren. Blir lätt så när man kört 4h och sedan ner i det kalla vattnet och sen upp i en lite halvt obekväm ställning med benen i kajaken. Nåväl det var bara att försöka trumma på och inte tänka på smärtan. Går liksom inte att göra så mycket när man sitter i kajaken även om man helst skulle vilja paddla iland och försöka stretcha ur benen. Längst bort i vändningen hade Lundhagslagen missat lite och vi var kanske 2 min bakom dem. Vi hade paddlat ikapp och ifrån polarpuls lite men blivit ikapp paddlade av Extreme Sports. När jag hoppade i vattnet för att springa upp på land och stämpla så slog krampen till på fullo. Jag fick lämna över SI-pinnen till David som sprang upp och stämplade istället. Själv lyckades jag ta mig ner i kajaken igen och få det värsta att släppa. När David kom tillbaks låg vi tillsammans med Polarpuls igen. Extreme Sports hade en lucka på kanske 30 sek. Jag började paddla neröver samtidigt som David hoppade i sin kajak. Vänder mig om och frågar David om han har pinnen med sig. Det har han fast han har inte satt fast den på fingret ännu. Jag säger åt honom att ta det lugnt och sätta på den och fortsätter paddla lite lugnt. Sen hör jag hur någon svär bakom mig. David har tappat SI-pinnen i älven. Den sjönk som en sten. Var inte mycket att göra. Var ganska djupt på platsen och även grumligt vatten av strömmarna. Vi fick helt enkelt ge upp tävlingen där. Paddlade sakta tillbaks och så var årets chans på O-ringen förstörd. Vi hade med största sannolikhet blivit 4:a ca 3-4 min efter Lundhags lag med Johan och Aaron som vann idag.

Efter tävlingen var stämningen i Team Startmaker lite nere. David kom tillbaks med tunga steg ifrån paddlingen. Själv satt jag på mig torra kläder och åkte för att leta efter min kompass som jag tappat på vägen ner ifrån sista kontrollen på cyklingen. Blev en ordentlig backe upp. Tog det lugnt och försökte systematiskt söka av området. En tumkompass kostar ju trots allt 750:-. Hittade bara diverse tappade kartor och en kompass som inte var min på den timme jag var ute och letade. När jag kom ner till växlingsområdet fick jag dock höra att det var några som hittat en tumkompass men redan åkt hem. Förhoppningsvis är det min som kan återfås imorgon. Är ju trevligt att ha en kompass när man ska orientera.O-ringen Etapp 1 - Bompeng skulle behövas.

Första dagens övningar är nu till handlingarna. Vi började med orientering tillsammans med vasaloppsklassen. Jag kände mig väldigt pigg och försökte pusha David så gott det gick i början. Det var väldigt mycket folk som stack iväg samtidigt men vi hade ganska bra koll på våra konkurrenter i multisportklassen. Orienteringen var väldigt lätt. Var bara att springa stig och väg. Dock gjorde vi en liten taktisk miss när vi valde att gå rakt på från 5:an till 6:an. Där tappade vi ca 3-4 min på de snabbaste lagen. Det var klantigt. Jag är dock övertygad om att rakt på är det snabbaste vägvalet bara man håller farten uppe. Vi växlade ut på paddlingen ca 4 min efter då ledande polarpuls. Paddlingen gick också hyfsat bra för oss. Tappade bara 1.30 min på Lundhags 2 med Johan och Aaron samt på Hercules som är duktiga paddlare. Träningen med Razorn har gett resultat. Det finns fortfarande mer att putsa på, vilket känns bra. Vi kom tillslut i mål som 5:a men hade tappat 6.45 min till Lundhags 1 med Björn och Mikael. Onödig tid att tappa så tidigt i tävlingen. Riktig kortdistans idag då segrartiden landade på 1.50h. Imorgon blir det tuffare. Då är det orientering följt av en sektion med cykel, orientering och simning. Det hela avslutas sedan med paddling. Segrartiden är beräknad till 4h. Imorgon är det dags att vi plockar igen de förlorade minuterna. Jag har fortfarande hoppet uppe om att vi åtminstone ska nå topp 3.


På plats i Sälen

Nu är vi på plats i Sälen inför O-ringen. Idag har vi haft lite genomgång av utrustningen och jag har testat att paddla lite med en ny paddel. Känns bra och stabilt inför morgondagen. Vi startar klockan 10 tillsammans med Vasaloppsklassen så jag hoppas det blir högt tempo direkt på orienteringen, det passar mig och David. Beräknad segertid för oss imorgon är 2h. Orientering först och sedan avslutning med paddling. Vi siktar högt totalt och hoppas att vi ligger med i täten efter morgondagen.

                          Åkte förbi startplatsen idag. Började komma upp lite klubbtält.

Banpremiär

Började dagen med stakintervaller i Hemus. Inte helt pigg i överkroppen idag. Men lyckades ta mig igenom hela passet som planerat. På eftermiddagen tog jag debut på bana för i år. Började med ett 3000m race. Tyvärr blåste det rejält nere på Prästholmen så det blev ingen tid att hänga i granen direkt. Efter det körde jag några 400m intervaller. Var inte heller så kul i vinden. Bra pass för benen hoppas jag att det blev i vilket fall. Ville inte bränna ut mig allt för mycket så det blev ett ganska kort pass.

Imorgon åker jag till Sälen och börjar ladda inför O-ringen på plats. Känner mig pigg och förväntansfull inför tävlingarna så jag hoppas det inte blir nått onödigt strul.Cavendish lekte med alla på touren idag igen, magisk kille!. Hoppas han är ren.

Älvpaddling och nytt dopingfall

Var fint väder på förmiddagen idag så jag beslöt mig för att genomföra passet jag planerat att göra innan O-ringen. Började med att löpa hemifrån upp till Spjutmo. Testade att löpa med Camelbak och det gick fint. Väl uppe i Spjutmo så bytte jag till kajaken istället. Var lite lagomt strömt neröver så det blev en rolig och lite äventyrlig färd ner till Mora igen. Inte helt optimalt att köra med underliggande roder neröver älven den biten, Razorn fick sig några skönhetsmärken men i övrigt gick det riktigt fint neröver. Badade faktiskt inte på hela turen neröver, så jag är nöjd. Blev ganska trött i överkroppen emot slutet av turen men det blev ett riktigt fint pass. På eftermiddagen körde jag ett styrkepass men kände mig då rätt fräsch i överkroppen.

Nytt dopingfall i touren idag. Att dom aldrig lär sig. Dock brukar jag inte bry mig så mycket om nån oviktig åkare åker dit. Men nu när en som visat upp sig och blivit en av favoriterna åker dit känns det lite tråkigt. Blev mest snack om doping hela sändningen idag och man märker hur less Roberto och Anders blir när dopingfallen dyker upp. Ricco får rejäla böter och en lång avstängning hoppas jag. Får hoppas det inte dyker upp några fler fall bland favoriterna nu för även mitt intresse svikar lite när det inträffar hela tiden. Etappen avslutades i vart fall med en fin klungspurt och Cavendish visade igen hur grym spurtare han är. Imorgon är det bara några katergori 4 berg så jag antar det blir en klungspurt av det hela då med, spännande.

Siljan runt

Var ju som sagt vilodag på touren idag. Så istället var det jag som fick mig ett cykelpass. Inledde dock dagen med att åka Moraklocksrundan. En klassisk runda som man åkt väldigt många gånger genom åren. Hyfsat fint väder även om det var lite blåsigt. På eftermiddagen blev det sedan Siljan runt på järnhästen tillsammans med Rikard, Erik och Jocke. På slutet fick vi draghjälp av Buckas och Adam Andersson som anslöt strax innan Gesunda och agerade lok in till Mora. Blev ordentligt trött emot slutet men det ska man väl vara. Imorgon är det dags för touren igen. Det är en förhållandevis lugn etapp men jag hoppas det blir lite attacker bland favoriterna.

156km spänning

Wow vilken härlig etapp det blev på touren idag. Etappen mätte bara 156km men det var inga snälla bergspasseringar. Eurosport visade den dessutom från start till mål och det var händelserikt direkt ifrån start. Gick ordentligt fort från början och sen blev det två härliga stigningar. Lövkvist visade tyvärr ännu en gång att han inte riktigt har den kapacitet som krävs för att vara med i toppen när de riktigt tuffa etapperna kommer. Idag försvann dock ett helt gäng med favoriter; Valverde, Schumacher, Sanchez, Andy Schleck. Vilodag för grabbarna imorgon vilket gör att jag har möjlighet att samla tid ;).Blev en skaplig träningsdag för mig idag ändå. Långtur paddling med Team Polarpuls.com och Jerkan på fm. och sen blev det skidgång med Jocke, Rickard, Niklas och Susanne på em. Gesundaberget var fint som vanligt. Drog in lite mörka moln och blåste upp lite mot slutet av passet. Eftersom jag var tvungen att se målgången på touren var jag en intervall efter dom andra och fick således köra min sista i regnet som kom. Men det var det värt efter den underbara etappen.

Marren gör det igen!

Vilken kille alltså. Skadad strax innan VM och sen går han in och plockar ett brons på VM igen. Han är så grym. Stort grattis Marren det där var du verkligen värd. Men hur sjukt fort har inte Khramov och Hubbman sprugit. 37 sek efter på tredjeplats hör inte till vanligheterna.

Marren på Universiaden i Pragelato ifjol.

Själv har jag tagit en ganska lugn helg. Har paddlat och kört styrka i träningsväg. Var t.o.m lite vågigt på Siljan så det blev lite extra utmaning. Men jag känner att jag börjat bli riktigt bra kompis med Razorn nu. Nästa vecka blir det full fart på träningen igen. Gäller att vara i form inför O-ringen. Såg att jag och David låg på 50 i odds på NordicBet för tillfället. Jag är nästan sugen att sätta 1000:- på seger där. Vet dock inte om man får spela på sig själv och evenemang där man själv deltar ?!. Det känns i vart fall som det är rätt säkra pengar att satsa på oss ;). Vi kör i klassen O-Ringen Multi Long Track. På multisport.se har dom under veckan som varit beskrivit de olika etapperna som väntar oss under veckan. Kan nog bli roligt som det verkar med några udda moment såsom simning och bike&run. Ända farhågan jag ser just nu är paddlingen sista etappen som ska vara i fors och grundare vatten. Både jag och David kör med underliggande roder så vi får se vad vi kommer upp med för lösning på det problemet. Om det nu blir ett problem. David ligger på uppladdningsläger i Schweiz och jag kommer att dunka på här hemma. Hade först planer på att vara med på läger nere i Borlänge med skidhögskolan men eftersom det är lite grejer att ordna inför O-ringen så stannar jag här i Mora och tränar. Finns en hel del folk att träna med här i krokarna så det kommer bli toppen.

Idag har jag tagit itu med skadorna som blev på bilen efter att jag tvingats väja undan för en bil på julafton ifjol. Trodde bara det var spoilern som hade gått i bitar men det visades sig att stag till kylaren också var intryckta så att kylaren och fläkten flyttat sig en bit. Blev en del pyssel men som tur är har man en händig far till hjälp när man ska pyssla med sånt. Så nu ska gammel Benzen rulla några mil till förhoppningsvis. Får snart fira 40.000 passeringen med den. Var även den första riktiga bergsetappen på touren idag. Såg inte hela sändningen utan kom in emot slutet och det hade visst hänt en hel del. Lövkvist tappade tyvärr en hel del tid och fick lov att lämna ifrån sig vita tröjan till en av mina favoriter Andy Schleck. Imorgon blir det en till tuff bergsetapp, kul.

Badminton är inte min grej.

Igår blev det skidgång med Buckas och Maria på morgonen. Fint väder och hyfsat pigga ben gjorde att det blev ett bra pass. 5 ggr fick benen smaka på Gesundaberget. Efter det fina passet tog jag cykeln bort till St. Mikael direkt. Det väntade ju badmintonturnering. Efter 5 raka förluster i gruppspelet lyckades jag tillslut slå Argårds i kampen om 5:e platsen. Jocke sopade hem det hela före Niemi. Resultat finns här. Finns tyvärr inte siffror på hur seten slutade, men jag hade åtminstone 2 jämna matcher jag förlorade.

   

Efter badmintonen blev det lunch och promenad med Hobbe. Sen tog jag med mig Buckas och kollade över Mora marknad. Som vanligt var det inget av intresse där just, men det känns alltid bra att ha kollat över det. Blev en glass på glassbaren istället. På kvällen blev det grillning och Singstar med Anders, Sofia, Buckas och Maria. Sen anslöt även några fler gamla klasskompisar. Jäkligt skoj att träffa på lite kompisar som man träffar alldeles för sällan.

Iphone

Idag är det säljstart för Iphone på svenska marknaden. Minimipris för den blir 7000:-. Jag är tveksam till om jag tycker det är värt det. Visst det är en cool mobil, men någonstans går ju gränsen. Jag har haft en Iphone sedan Maj och är ju nöjd med den. Det är en av de äldre versionerna som saknar 3G och GPS. Var säker på att den nya versionen skulle klara av mms men så var inte fallet. Det är en bra mp3-spelare och en bra telefon men det svenska priset är way to high.Lugnet före stormen som kommer

Ja så heter en fin låt med Kjell Höglund. Men även jag har känt på det idag även om jag har njutit för fullt av dagen. Har ju tagit det lugnt i några dagar nu så idag vara det dags att speeda upp saker igen. Började med att paddla en längre tur med Niklas och Erik i morse. Börjar känna mig väldigt trygg i Razorn nu. Även Erik och Niklas lyckades köra utan att bada. Sen var jag hem åt lunch innan det blev en fika på stan. Hobbe(inte hunden) bjöd oss på kaffestugan, mycket trevligt. Efter den lite lugnare perioden var jag hem och tog en tur med Hobbe(hunden) sen blev det en 7 sets volleyboll match där Jag, Jocke och Erik förlorade emot Niklas, Olle och Niemi med 2-4 i set. Efter det skyndade jag mig hem och åkte till Axi eftersom jag under dagen lite impulsivt bestämt mig för att vara med på löptävlingen där, Axi-milen. Tog kommandot direkt och släppte sedan inte in någon mer i matchen. Vann med ca 1.30 tillslut efter att ha avverkat de 9,8km på 31.42. Nytt banrekord blev det med ca 30 sek också. Andreas Hårrskog blev 2:a. Bjöds på bad och fika efter loppet. Smakade fint med lite sånt när man satt där uppe vid sjön. Ett trevligt arrangemang som jag kommer besöka igen om det är ledigt nästa år. Har även hunnit med att skruva lite med cykeln och börja designa om bloggen lite. Det är inte det lättaste eftersom jag varken kan med java eller html. Att min estetiska förmåga är väldigt begränsad gör inte saken bättre heller. Ska försöka reda upp det jag ställt till med när jag får tid över. Får försöka överleva med det jag åstakommit så länge ;). För tillfället har jag en pizzadeg på jäsning. Ska försöka få den klar nu så jag hinner med en väldigt sen middag till sammandraget av tour de france.

Imorrn ska jag börja med att gå lite skidgång i Gesunda med Buckas och Maria. Sen väntar badmintonturnering. Badminton har ju tidigare inte varit min starkaste sida så vi får se vad morgondagen kan ge mig i form av vinster.

 

Lugna dagar

Har tagit några lugnare dagar sen jag kom hem ifrån min Norrlands turne. Har varit lite hostig och väljer att ta det lite lugnt nu när jag ändå ska ha en lugnare vecka. Har ägnat mig åt att paddla kajak. Allt för att bli lite säkrare i den. Är fortfarande lite passiv när jag är långt ifrån land. Men känner mig allt tryggare för varje timme jag sitter i, så det ska nog bli bra till O-ringen.

Ingen fara att ta det lite lugnare nu när touren pågår. Man tröttnar aldrig på att sitta och lyssna på Robeto och Anders. Ser verkligen fram emot de tuffare bergsetapperna. Känns inte som det finns någon given favorit att ta hem det hela. Vore kul om Lövkvist kunde plocka ungdomströjan iallafall. Imponerande har han startat touren iallafall.

Var och fikade med Jocke mitt på dagen. Blev glassbaren på kajen. Fick även med oss Jerkan och Nemo. Gott med glass även om det inte var så grymt varmt idag. Blev imponerad av Jockes nya stripes på bilen. Den killen satsar hårt på sin blogg ;).


Skutan bjöd på +2, 20 m/s och snö.

Efter tävlingarna i lördags blev det prisutdelning och lite dans nere på Radisson i Trondheim. Avslutade kvällen med att utforska stan lite. Har lärt mig att dom inte tar Visa på affärer och matställen i Norge. Vad är det för fel på dom alltså.

Tidig frukost på söndagen och sedan åkte jag med Anders Svanebo och Jens Öberg mot Sverige. Vi hade planerat in en sväng upp på Åre Skutan under hemresan. Man var lagom sugen när regnet piskade hela vägen till Åre. När termometern stod på +4 började vi nästan tveka lite vad det var vi gett oss in på. Vi stannade vid OK i Åre och gjorde de sista förberedelserna. Det kom in en gubbe som hörde om att vi pratade om att springa upp och åka kabinbana ner och berättade för oss att kabinbanan var stängd eftersom det blåste över 20 m/s på toppen. Var inget att fundera på, det skulle bli löpning både upp och ner. Vi tog det ganska lugnt upp. Bara lagom tempo så man inte skulle frysa ihjäl. När vi närmade oss toppen började även snön ligga i luften. Riktigt mysigt med andra ord. Men vi kom både upp och ner och det kändes rätt bra att ha klarat det denna dag. Första gången jag var upp men jag hoppas det blir fler gånger och kanske lite trevligare väder nästa gång. Vi sprang ÅEC banan upp så nu vet man vad som väntar om det passar att köra det nästa år.


2:a i St. Olavsloppet

St. Olavsloppet var en trevlig tillställning. Jag sprang för första gången och var med i "motionslaget" Mähler/engcon. Vi var ett gäng hopplockade löpare och skidåkare som tävlade ihop under de 4 dagarna. Vad sägs om bl.a 2:an, 4:an och 9:an ifrån SM i Maraton i år. Riktigt elitlöpare man skulle tävla tillsammans med. Sen var vi ett gäng starka skidåkare också; Bryntesson, Leijon, Näslund, Ojala, Olsson och Suther.

Dag 1: Jag sprang sträcka 7 från Mörsil till Järpen. 11,6km var sträckan och gick mestadels på asfalt. Kände mig ganska pigg och kunde trycka på skapligt. Vann sträckan bland motionslagen men fick se mig ordentligt slagen av tävlingslagen Rindals-Troll och Namdal. Men jag tror dom hade ganska bra löpare på sträckan så det var ingen katastrof. Totalt vann vi dag 1 med 3.09 före tävlingslaget Namdal. Mycket bra löpt av hela gänget. Var många starka skidåkare som sprang för laget denna dag. Micke Ojala på 4:e, Markus Leijon på 5:e, Johan Olsson på 6:e, Lars på 7:e och sen Daniel Näslund på 8:e. Att dessa starka löpare fick lite draghjälp av sverigeeliten i maraton gjorde ju inte saken sämre.

Dag 2: Riktigt varm dag detta också. Efter halva dagen gick vi in över fjället bort emot norska gränsen. Vägen höll på att byggas om och det var singel och damm överallt. Jag sprang andra tredjedelen av sista sträckan tillsammans med Markus Lindberg och Toivo Ollonen. Vi kom 6:a bland motionslagen på denna sträcka vilket kan tyckas lite märkligt då vi tappade mängder med tid nånstans. Jag kände mig i vart fall ganska pigg på mina 4,8km ifrån Skalstugan till Kalfjället. Sprang ikapp och ifrån Juan Rodriguez på min del av sträckan. Totalt hade vi en något sämre dag och slutade som fjärde lag. Tappade en hel del tid vilket gjorde att segern såg ut att falla ifrån oss.

Dag 3: Jag vilade från tävlingarna och åkte rullskidor större delen av dagen. Riktigt varmt och gött väder igen. Vi kom in som tredje lag på dagsetappen och tappade därmed ytterliggare tid på Namdal som ledde tävlingsklassen. Men vi var fortfarande tvåa totalt efter dag 3.

Dag 4: Sista dagen och motvinden hade anslutit. Jag sprang andra delen av fjärde sträckan. Hans Ollonen inledde starkt på min sträcka och jag kände mig också riktigt pigg loppet igenom. 8,1km som följde E6 till en början men sen blev det lite stig och trevligt emot slutet. Jag och Hans vann sträckan rejält. Vi hade 1.44 tillgodo på näst snabbaste sträcktid. Mähler hade toppat laget tills idag och vi avslutade med en seger på sista dagen. Tyvärr kunde vi inte plocka in all tid på segrande Namdal så vi fick nöja oss med en andraplats totalt i tävlingen.

Det var i vilket fall som helst några trevliga dagar i Jämtland och Norge. Spännande att vara med på loppet för första gången och jag är inte främmande för att springa det igen om det passar. Riktigt kul att träffa lite andra människor runtom också. Var en skön stämning i Mählergänget.

Resultaten som satte uppe stämde inte och upprörda känslor svämmade i Mählerlägret.

Nu finns dock resultat som verkar stämma på St. Olavsloppet hemsida.

På väg mot St. Olavsloppet

Sitter i Östersund hos Ojala nu. Körde en plantdag, åt, fikade med Zlatan och tog sedan Benzen upp till Östersund. Imorgon startar St. Olavsloppet. Jag springer i mähler/engcon. Det blir nog roligt. Antar jag är utan internet tills söndag.

RSS 2.0