Cykel och badminton

Idag blev det en långtur på "järnhästen" under förmiddagen. En riktigt fin tur blev det i härligt väder. Jag kände mig hyfsat fräsch i benen igen efter helgens bravader, så det blev en skön tur. Som vanligt när man är ute på racern blir det lite ryck ibland. Min "järnhäst" är dock lite känslig när det ska växlas så det blir till att ligga kvar på lite tunga växlar ibland. Men idag var det ganska disciplinerat och blev inte så mycket utbrytningsförsök. Jocke, som körde säsongspremiär på cykeln, fick dock smaka på hammarn ändå ;). Mr. Steen har lagt upp några bilder ifrån dagen.

Nu på kvällen hade det blivit några badmintonmatcher uppe i hallen. Mitt självförtroende gällande badminton är inte så stort efter att man fått så mycket spö uppe i Mora. Men idag gick det skapligt och det var bara Jimmie och Jocke som spelade ut mig. Grymt skoj var det iallafall!

SARA 2009

Japp i helgen var det dags för multisportpremiär nere i Skåne. Jag och Niklas åkte ner till Vaggeryd och sov över där redan på torsdags eftermiddagen. Sen fortsatte vi ner till Hässleholm på fredag morgon. Skönt att vara på plats i tid och dessutom slippa ha en 7h resa i kroppen. Riktigt fint väder var det när vi kom ner så vi paddlade en sväng på det spegelblanka vattnet. Kändes stabilt och tryggt ute på vattnet. Efter det inkvarterade vi oss i bunkern på brandstationen i Hässleholm. På eftermiddagen blev det lite lugnt i solen och en joggingtur. Allt kändes stabilt inför loppet.

Så på lördagen var det dags att dra iväg på allvar. Vi började med en kortare löpning där vi försökte se till att tempot hölls uppe. Dock hängde de flesta lagen ihop när vi i moment två gick ut på en kortare paddling. Det hade börjat blåsa upp lite lätt på sjön och vi tappade ett par minuter på lagen i toppen under paddlingen. Efter det var det dags för en trailcyklingen på 12km och redan här började jag känna att man inte riktigt var i toppform. Fick säga åt Niklas att ta det lite lugnt för att inte knäcka mig. Tappade cirka 1min på detta moment. Sen gick vi ut på en orientering och jag började få kramp i vaderna redan efter 1.20h. Orienteringen gick hyfsat, med bara en mindre bom, även om vi inte kunda hålla någon riktigt bra fart eftersom jag sinkade oss lite. Inne i växling var vi ca 5.30min efter de tre lagen i tät. Nu begav vi oss av på en cykelorientering som gick helt ok. Vi plockade en del tid på framförvarande lag. Efter halva cyklingen bröt det av med en inlines/fot-orientering. Jag och Niklas valde att springa hela vägen istället för att släpa inlines. En taktik som gjorde att vi var uppe på andraplats efter detta moment. Sen fortsatte cykelorienteringen igen och genom ett par bommar samt att jag hade en lite sämre period så tappade vi en hel del tid på lagen som krigade om andraplatsen. Blev sedan ett ruskigt dåligt byte eftersom jag blev fast nere i skorna med krampen. Efter det var det dags för den avslutande paddlingen. Nu hade det börjat blåsa upp ganska friskt på sjön och många hade problem där ute. Både jag och Niklas upplever ju paddlingen som våran absolut svagaste del inom multisporten och det visade sig nu under sista momentet. Vi försökte hålla i så gott det gick men tappade mark och fick se ett flertal lag passera oss. På väg till sista kontrollen så kantrade Niklas och fick sig en länge simtur innan vi kunde komma upp igen. Vattnet var inte direkt heller varmt så han blev ordentligt nerfrusen. Vi tog oss bort till sista kontrollen och stämplade den sen på tillbakavägen blev det ett bad till och Niklas var så nerfrusen så han hackade tänder. Vi ringde upp tävlingsledningen som hämtade upp honom och jag paddlade sedan in den sista biten till mål själv.

Ingen höjdarpremiär direkt. Jag var inte alls i toppform och fick slita ont nästan hela loppet med kramp till och från. Niklas verkade riktigt stark på alla andra moment och fick dra hela cyklingen. Det blir till att träna lite mer i kajakerna för det är där vi tappar all mark i dagsläget. På cykligen håller vi oss ganska jämt med de övriga och på löpningen ska vi plocka tid normalt. Vi får plocka med oss att vi var med uppe och krigade om en andraplats långt in på tävlingen trots att jag sinkade oss en hel del. Praktiskt och utrustningsmässigt så funkade det bra. Jag var lite seg i bytena eftersom det gjorde så förbannat ont att byta skor med vader som ville dra ihop sig till ett litet paket.

Winsplits finns här.

Scalen nersmutsad

Jo nu har man varit ute och testat nycykeln ett par gånger och den verkar funka fint. Inga lösa delar och inga repor ännu. Formen känns väl inte riktigt på topp men jag hoppas man kan orka med hela racet nere i Skåne. Snart ska jag och Niklas Karlsson börja ta oss neröver i landet. Vi tar halva resan idag och så fortsätter vi med andra halvan imorgon.
Klockan 9.00 på lördag morgon går starten för elitklassen vid Hovdala, strax söder om Hässleholm. 40 lag är anmälda i herrelit-klassen så det blir nog skoj. Fint väder har utlovats dessutom så vi får hoppas det blir en riktig propagandadag där nere.

Mer info om tävlingen finns här.

Impulsivt löprace

Påskhelgen spenderade jag med trevliga människor i Göteborg. Besökte Gothcon som brukligt i påsktider. När jag kom hem därifrån i söndags så hade nästan all snö smält bort här i Falun. Var ju ändå bra många decimeter i skogen när jag åkte, men nu var det alldeles bart. Blev en löprunda första passet upp till Lugnet för att undersöka möjligheterna. Det visade sig att det fortfarande gick att åka skidor runt världscupslingan. Så jag har hunnit med att åka lite skidor även denna vecka, men det ser ut som det skulle kunna vara den sista. Eftersom jag ändå lagt ner skidtävlandet den här säsongen så befinner jag mig inte uppe i Bruksvallarna som annars är vanligt den här helgen. Istället tänkte jag åka upp till Mora och paddla lite. Nästa helg är det dags att styra kosan ner till Skåne för multisportpremiär.

Igår skulle jag köra styrka på eftermiddagen så jag tänkte värma upp med ett lugnt varv runt Tisken. När jag kommit ut på slingan såg jag en del löpare och några som jag kände igen. Visade sig att det skulle bli träningsrace. Jag hade fått info om detta tidigare med helt glömt bort det. Blev lite småsugen på att få ett lite hårdare löppass i benen. Så jag joggade hem och bytte skor och ställde mig på startlinjen. Gick ut i ganska högt tempo, som jag egentligen inte ska ha några problem att hålla i 6km, men gick nog lite för hårt med avseende på dagsformen. Fick med mig Hugo Hultqvist i rygg första varvet men sen fick han dra det andra. Mellan 4-5km fick han en liten lucka som jag aldrig lyckades täppa igen utan kom i mål några sekunder bakom honom. Kändes ändå hyfsat för att vara första hårda löppasset sedan Januari. Efter det joggade jag ner mig och fortsatte hem till styrkepasset.

39km K Sörskog

Blev en lite strulig kväll igår eftersom jag lyckades elda upp en popcornpåse i micron. Hade den inte inne alls särskilt länge utan måste varit nå aluminum eller skit i den. Tyckte det började lukta lite konstigt och gick bort och kollade till den innan tiden gått ut. Det var bara aska kvar av det som skulle varit popcorn. Hela köket var i vart fall rökfyllt och micron vara bara att kasta ut. Fick sedan sova med öppna fönster i lägenheten eftersom doften inte var så härlig. Blev lite kyligt på morgonkvisten. Har torkat hela lägenheten ett antal gånger nu så nu luktar det bättre igen. Kommer förhoppningsvis ge sig helt om några dagar ;).

Idag var det dags för avslutningen på våran Electric Light Cup. 50km var det tänkt från början men blev nerkortat till 39km. Var hårt och isigt på morgonen så jag beslutade mig för att staka, vilket var ett väldigt dåligt beslut. Stavfästet i Sörskog var nämligen inte det bästa och jag fick lov att släppa en hel del uppför redan på första varvet. Men jag försökte kriga på så gott det gick. Men stavfästet blev bara sämre och sämre och på sista varvet var det helt hopplöst. Jädrans så trött jag blev. För att inte alla skulle få vänta för länge på mig så genade jag t.o.m lite på den sista kilometern. Men jag kom tillslut tillbaks till stadion och kunde få i mig lite välförtjänta pannkakor och en tub chokladsås. Tror det var Kalle Gräfnings som plockade hem dagens lopp men jag är inte helt säker på det. Nu blir det lite mer sanering av lägenheten och sen lite sömn innan vi drar vidare på bankett och prisutdelning ikväll.

Lite skare

Imorse var det äntligen lite skare. Synd att det hunnit smälta bort en hel del snö. Körde lite kring Lugnet medans jag värmde upp. Blev sedan ett antal backintervaller. Kändes skapligt idag. På eftermiddagen var jag i skolan en sväng och lärde mig lite om idrottspsykologi, spännande. Imorgon ska vi ha avslutning i skidhögskolan cup. 44km K står på programmet. Jag hoppas det blir lugnt tempo så man kan mysa runt i solen ;).

Länge sedan

Var ett tag sen jag skrev något nu. Men det händer inte så väldigt mycket speciellt för tillfället. Jag tar det fortfarande ganska lugnt med träningen och lyssnar på kroppen. I veckan körde jag ett fartpass med Kalle Gräfnings som jag fick lov att avbryta eftersom det inte kändes allt för bra. Det är just när jag kör fart som kroppen inte riktigt svarar som jag vill. De lugna passen och styrkepassen fungerar bra. Som tur är har jag ingen brådska med att komma i form. Jag ska ju köra multisport i slutet av April men tills dess ska jag hunnit bli betydligt piggare. Dessutom behöver man inte maxkapaciteten när man kör multisport utan det handlar mer om att orka hålla en jämn fart under lång tid. Jag har även bokat in ett cykelläger på Mallorca under början av Maj. Första gången jag ska med dit så det blir spännande.

RSS 2.0