Bruksvallsloppet

I helgen var det tävlingspremiär på "riktigt". Veckan spenderades på barmarken nere i Falun innan vi for upp till Bruksvallarna igen på torsdag em. Körde lite intervaller när vi kom upp på torsdag kväll som inte kändes så bra. På fredagen blev det lite skidtestning och lite fart på sprintbanan. Konstaterade ganska snart att det återigen skulle bli en klassisk staktävling.

På lördagen så hade det börjat snöa vilket gjorde att farten sänktes betydligt från dagen innan. Men det var fortfarande ingen tvekan om att det var stakning som gällde. Gjorde ingen riktigt bra prolog. Kände att det gick lite för segt stakandes uppför för min del. Blev en 31:a plats. Vilket gjorde att det var färdigtävlat för den dagen. Ganska skönt eftersom det skulle dröja 3h innan kvartsfinalerna startade. På eftermiddagen så blev det lite testande av skidor i nysnöförhållanden.

Snöandet fortsatte ett tag under natten och övergick sedan till lätt regn. Tyvärr gjorde detta att dom inte vågade pista tävlingsbanan på morgonen innan tävlingen. Blev en aning orättvisa förhållanden eftersom det låg några centimeter snö kvar i spåret när de första startade. Speciellt uppe på den övre slingan som bestod av natursnö. Jag gick ut med nummer 13 i det stora startfältet och gynnades inte direkt av förhållandena. Loppet kändes annars ganska ok. Fick aldrig upp någon riktigt bra fart men kunde gå på i ett hyfsat tempo hela loppet igenom. Som vanligt hade vi riktigt bra skidor i Mora. Det hela räckte till en 29:e plats i slutändan. Ca. 2min efter segrande Devon Kershaw. En helt ok öppning på säsongen. Alltid skönt att få ett kvitto att man är med hyfsat direkt i början av säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0